180328_kvart1_boden_640

KVARTSFINAL 1 – SÄVEHOF VS BODEN

Kvartsfinal 1
Sävehof vs Boden
onsdag 28 mars 19:00 i Partille Arena

Biljetter >>>

Skåne eller Norrland – det var vad Sävehof fick att välja på när motståndaren till kvartsfinalserien skulle plockas fram.

– Vi hade ett val. Det föll på Boden med förhoppning om att vi ska gå vidare förstås. Vi vet att det krävs fortsatt bra insatser av oss, och vi har full respekt för Boden som haft en stark utveckling under året, säger tränaren Henrik Signell. Lagen har mötts två gånger under SHE. Sävehof har vunnit båda matcherna men inte med någon stor marginal (26-25 hemma, 32-28 borta).

– Det är inte så länge sedan vi mötte dem senast. Det var en bra match, framför allt anfallsmässigt, minns Signell.

Det är två veckor sedan seriespelet avslutades, och i laget har det såklart varit fokus på slutspelet.

– Det handlar inte så mycket om att utveckla något nytt som att förstärka det som vi gjort bra den senaste tiden. Det gäller att hitta en stabilitet, det är den som gör oss så bra som möjligt. Sedan kan man ändra små taktiska saker från match till match, men i huvuddrag handlar det om att hålla igång och få ut det bästa möjliga kollektivt sett, säger Henrik Signell.

Kvartsfinalserien spelas i bäst av fem matcher. Och även om Signell talar om små taktiska förändringar kan det vara detaljerna som avgör.

– Det är ju slutspel, och klart att det också innebär en del rävspel. Vi har mötts några gånger och spelarna har koll på varandra, säger Sävehoftränaren och avrundar:

– Vi strävar alltid efter att få till alla delar på plan och vi ska göra allt vi kan för att matchen ska väga över till vår fördel.

Fler nyheter

Spel i 60 minuter? 70 minuter? Nej, 80 minuter! Efter..

SIMON MÖLLER KORSBANDSSKADAD I första finalmatchen skadade sig Simon Möller..

För sjuttonde gången i föreningens historia är IK Sävehofs damlag..

VI GÅR MOT GULD! – rafflande matcher väntar TORSDAG 23..