Handboll, SHE, Sävehof - VästeråsIrsta

2023 INLEDDES MED SEGER

Även om det inte sprakade om den gulsvarta prestationen så blev det seger med 25–14 hemma mot BK Heid på tisdagskvällen.
– Vi hittade ingen riktig rytm i dag, konstaterade huvudtränare Jesper Östlund trots den stora segermarginalen.

I årets första match tog sig Sävehof an Heid i Partille Arena. De tre första målen kom från Thea Kylberg, Frida Rosell och Ida Sembe, vilket på så vis gav Gulsvart en fin start. I stora delar av den första halvleken var tremålsövertaget gällande, men lagom till halvtidsvilan ökade marginalen med ytterligare en boll. Detta efter att debuterande Julia Qvarfordt ordnat det straffkast som Rosell förvaltade väl fram till 13–9.

Jesper Östlund summerar den första halvleken:
– Jag tycker vi var rätt sömniga i första halvlek. Framförallt var vi inte tillräckligt noggranna med passningarna och avsluten. Det innebar att vi gjorde alldeles för få mål i den första halvleken, sade huvudtränaren.
– Sedan gjorde deras målvakt, Clara Wolf, en jättebra match i dag. Det ska man inte ta ifrån henne, men jag tycker att vi borde ha gjort mål på de rätt bra lägen som vi fick.

I princip lika många gjorda mål framåt skulle det bli i halvlek nummer två. En inte helt ovan målskytt den här säsongen är Johanna Bundsen – den här kvällen slog hon till med att sätta dit 17–10 med drygt tjugo återstående spelminuter.

Allra störst jubel för kvällen fick nog ändå Qvarfordt som hade mer att ge. För efter att ha varit starkt bidragande till ett av målen i den första halvleken, tog sig vänstersexan sedan även in i målprotokollet via en kontring.
– Det som var kul i dag var att många av de unga spelarna tog för sig! Framförallt “Q” som både fixade straff och gjorde ett mål i sin debut. Vi förväntar oss att man ska ge järnet, som ung och icke-etablerad kommer det vara lite upp och ner, men jag vill att man alltid ska gå för det. Det tycker jag att hon gjorde och sedan gjorde även Thea Kylberg (fem mål totalt) en rätt bra match i dag, berömde Östlund.

Efter att ha radat upp segrar i seriespelet under 2022, fortsatte Sävehof således på inslagen väg även efter årsskiftet. Vinsten mot Heid var den 13:e i följd och nu vänds fokuset mot Skuru IK där bortamatch i Stockholm väntar den 14:e januari.

IK Sävehofs målskyttar: Frida Rosell 8, Thea Kylberg 5, Johanna Forsberg 3, Ida Sembe 2, Emma Mihailovic 2, Johanna Bundsen 1, Julia Qvarfordt 1, Elin Ernelind 1, Irma Wester Kocanovic 1 och Thea Blomst 1.

BK Heids målskyttar: Vanja Andersson 5, Veronica Wislander 3, Cindy Darrell 2, Emmie Seeger 2, Tilda Niklasson 1 och Alberte Andrea Kristensen 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Två matcher in i kvartsfinalserien har Sävehof och Hallby vunnit..

IK Sävehof vann första mötet med IFK Kristianstad i SM-slutspelets..

Med 15 måls marginal vann IK Sävehof första kvartsfinalen mot..

SM-SEMIFINAL 1 FREDAG 19 APRIL 19.00 IK Sävehof – IFK..