Handboll, SHE, Sävehof - H65 Höör

2022 INLEDDES MED VINST

IK Sävehof inledde året med att besegra Kärra HF hemma i Partille Arena. Det var ledning med tre bollar i paus och slutligen skrevs segerresultatet till 35–27.

Inte nog med att måndagen bjöd på årets första match och den första seriematchen sedan VM-uppehållet – det var dessutom derby mot SHE-nykomlingen Kärra HF som stod på programmet. Publiken på plats i Partille Arena fick vara med om en målrik start på matchen där den första tiominutersperioden bjöd på mål vid 14 tillfällen.

Det var gästerna som då hade ett övertag på 8–6, vilket fick Rasmus Overby att besluta sig för att lägga fram det gröna timeout-kortet för första gången 2022.
– Det var en start där vi inte helt fick träff bakåt. Jag tycker att Kärra träffade väldigt mycket rätt i början och gjorde väldigt fina mål. Sedan pratade vi lite om deras starter och då gick vi upp i ledning ganska snabbt efteråt. Det var ingen panik alls, utan vi fick korrigera lite i timeouten och det gav resultat, sade huvudtränaren.

Mål i följd från Anne Tolstrup, Elin Heikka och två gånger om från Frida Rosell därefter betydde att Sävehof både kvitterade och gick förbi. I paus var ställningen 18–15 till Gulsvart.

Laura Jensen satte dit första målet efter paus och sedan fyllde Ellie Åström Nilsson på när hon utökade försprånget till en marginal på fem bollar. Sävehof behöll kontrollen över derbyt matchtiden ut och vann till slut med 35–27.
– Vi fick bättre träff bakåt och förlorade inte lika många dueller i mittzon som vi gjorde i första halvlek. Det betydde att vi fick fler spelstopp på dem och det är så man vinner handbollsmatcher. Det kändes som att vi använde de första 30 minuterna till att spela oss heta, i och med att det var första matchen på länge, sedan tycker jag att vi fick kontroll över matchen.

Som vid flertalet gånger tidigare under säsongen fick en av föreningens talanger chansen att debutera. Den här gången var det Ida Rosenbacks tur som kom in och gjorde mål med en gång.
– Det är jätteroligt att vi kan ge debut och mål till de unga talangerna som vi har, konstaterade Overby innan han utvecklade sina tankar:
– De har en enormt duktig handbollstränare i Andreas Wallin, min assisterande, i det dagliga arbetet. Han jobbar väldigt mycket med dem och vi har en tät dialog kring vad de ska jobba på. Det vittnar också om en miljö där unga spelare vågar ta chansen när de får den. Det är kul när man ser på hur många som debuterat den här säsongen!

IK Sävehofs målskyttar: 
Laura Jensen 9, Anne Tolstrup 5, Linn Andersson 4, Frida Rosell 4, Elin Heikka 3, Ellie Åström Nilsson 3, Thea Blomst 3, Tamara Haggerty 2, Stella Huselius 1 och Ida Rosenback 1.

Kärra HF:s målskyttar: Meja Bernvid 6, Lovis Jansson 4, Emmie Svensson 3, Emma Wiksfors 3, Alexandra Lundström 3, Veronica Wislander 2, Matilda Hjälmedala 2, Cecilia Schön 2, Maria Sundin 1 och Vanja Andersson 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Med över tjugo gjorda mål och färre än tio insläppta..

Herrlaget kämpar inte bara för att behålla förstaplatsen i Handbollsligan..

Tack vare en sen vändning lyckades IK Sävehof få med..

Svenska Cupmästare – igen!  

..