Handboll, Handbollsligan, Sävehof - Kristianstad

2020 AVSLUTADES MED SEGER

IK Sävehof avrundade året genom att besegra Lugi HF med 34–29 på bortaplan. Ett ryck med sex raka mål i matchens slutskede fällde avgörandet.

Det var två formstarka lag som ställdes mot varandra i Lund dagen innan nyårsafton. Både Sävehof och Lugi kom till matchen med fyra raka utan förlust och det skulle bli Sävehof som förlängde den sviten. Förvisso var det hemmalaget som klev upp i en 2–0-ledning, men gulsvart stod sedan ofta bra i defensiven mot Handbollsligans målfarligaste lag.

Efter sju spelade minuter kom Sävehof upp jämsides när Rune Schröder ordnade 3–3 efter att ha avlossat bössan från distans. 4–3 gjordes sedan av Sebastian Karlsson som i samma moment även fick en motspelare utvisad. Överlag var matchstarten utvisningstät där Lugi fick tre och Sävehof en tvåminutare emot sig under de inledande tio minuterna. Michael Apelgrens bygge lyckades utnyttja spelet i numerärt överläge och etablerade så småningom en flermålsledning. Hemmalaget hämtade in ett par bollar innan halvtidsvilan, men Sävehof befann sig i förarsätet med ställningen 15–13.

Halvlek nummer två blev en svängig historia. Med drygt en kvart kvar att spela kom Lugi ikapp och klev även upp i ledning. Tack vare sex raka mål hittade Sävehof dock tillbaka. Det viktiga ledningsmålet stod Vetle Eck Aga för när han smart bröt en Lugi-pass och sedan stack norrmannen iväg på egen kontring. Den här perioden av matchen visade sig senare bli matchavgörande. Hemmalaget återhämtade sig inte från det rycket och matchen slutade 34–29.

Mötet med Lugi var inte bara sista matchen för 2020, det var även sista matchen innan VM-uppehållet. De två poängen med hem från Lund innebär att Sävehof befäste tredjeplatsen i tabellen. Som spelschemat ser ut i dagsläget är Sävehof tillbaka för spel i Handbollsligan hemma mot HK Aranäs den 3:e februari.

Fler nyheter

 VÄLKOMNA HAMPUS OCH DANIEL! – Sävehofs nya sportorganisation Hampus Fernebrand..

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..