Handboll, SHE, Sävehof - Skara

2019 avslutades med seger

Det blev vinst med 24–21 i årets sista match i SHE/Damligan. IK Sävehof gjorde ett ryck i den andra halvleken som blev avgörande borta mot Lugi HF på söndagskvällen.

På annandagen möttes IK Sävehof och Lugi HF i Partille Arena. Då blev det förlust för gulsvart, men chans till revansch fanns alltså redan tre dagar senare. Med matchens första avslut placerat rätt upp i krysset visade i alla fall Amelia Lundbäck att hon var inställd på vinst-läge och lagkamraterna följde efter. Med bara fem minuter på matchklockan stod Emma Fernis noterad för två fullträffar och tog på så sätt Sävehof upp i en 4–1-ledning.

Försvarsspelet fungerade fint inledningsvis med enbart två insläppta under de tio första minuterna. I det skedet tog hemmalaget en timeout och gjorde sedan tre mål på raken. Med drygt två minuter kvar av halvleken gick Lugi även om och det var de som hade övertaget med 12–11 efter matchens första halva.

Flera möjligheter att kvittera dök upp i inledningen på andra och spelaren som till slut fick till det var, kanske något oväntat, Wilma Kroon Andersson. Från egen målgård satte hon dit 14–14 och det var starten på en period där Sävehof lyckades trycka in tre mål i följd. Med ett aggressivare försvarsspel igen var laget tillbaka i ledning och höll den matchen ut. Det höll förvisso på att kunna bli dramatiskt ännu en gång, men i helt rätt läge klev laget upp igen och såg till att avståndet ner till Lugi var tre bollar efter 60 minuters spel.

Med siffrorna 24–21 på resultattavlan i Sparbanken Skåne Arena fick Sävehof den revansch man så gärna ville åt och dessutom innebär det att laget avslutar året som vinnare. Lagets nästa match i Damligan/SHE spelas onsdag den 8:e januari borta mot Kungälvs HK.

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..