MatchrapportKvart2HerrHemsida_nyhet-Återställd

2–0 I MATCHER MOT MALMÖ

Borta mot HK Malmö tog IK Sävehof andra raka segern i SM-kvartsfinalserien. Måndagskvällens slutresultat mellan lagen skrevs till 33–26 i gulsvart favör.

Med samma starsjua som senast klev Sävehof in i Baltiska Hallen för kvartsfinal nummer två. Hela den första halvleken var en jämn kamp där Malmö till en början framförallt fick bra utdelning via mittsexan Max Santos som stod för fyra av hemmalagets sex första mål, vilket gav dem en uddamålsledning efter tio minuters spel. I samband med signalen för halvtid var det dock istället Sävehof som ledde med en bolls marginal.

Efter pausen var Malmö först med att hitta nätet, men sedan ordnade Michael Apelgrens lag de fem efterföljande målen. Dubbla fullträffar från Gustaf Wedberg respektive Óli Mittún låg bakom det tidiga rycket i den andra halvleken.

För en stund närmade sig hemmalaget på nytt, men den avslutande kvarten tillhörde sedan helt och hållet Sävehof. Nio av de tolv sista målen gjordes av Partille-lirare och matchen slutade 33–26.

Med två segrar av två möjliga har laget möjlighet att avgöra kvartsfinalserien i Partille Arena på torsdag när det är dags för det tredje mötet mellan lagen.

HK Malmös målskyttar: Max Santos 6, Martin Blomqvist 4, Christoffer Schnell 4, Hugo Struivers 4, Magnus Persson 3, Tim Hilding 2, Love Sundewall 2 och Alfred Olsson 1.

IK Sävehofs målskyttar: Pontus Brolin 6, Óli Mittún 6, Emil Berlin 4, Felix Möller 4, Alexander Westby 4, Gustaf Wedberg 3, Sebastian Spante 3, Tobias Johansson 1, Malte Celander 1 och William Andersson Moberg 1.