Handboll, SHE, Kvartsfinal 1, Sävehof - Kungälv

2–0 I MATCHER MOT KUNGÄLV

Med 28–23 tog IK Sävehof hem kvartsfinal 2 borta mot Kungälvs HK. I paus var det gulsvart försprång med åtta bollar och i den andra halvleken hotades aldrig segern.

I den första kvartsfinalen blev det vinst med hela 22 bollars marginal och när det på lördagseftermiddagen var dags för match två skulle segern på nytt bli tydlig, även om siffrorna inte var lika stora som i tisdags. Fram till det att resultattavlan i Mimershallen visade 4–4 höll Kungälv jämna steg, men därefter slog Jesper Östlunds lag till med sex raka mål. 

Kontringsmål från Olivia Mellegård, genombrottsmål från Irma Wester Kocanovic och kantmål från Ida Sembe tillhörde en del av det varierade anfallsspelet. Den sistnämnde var tillsammans med Mai Kragballe individuellt målbäst efter de 30 första minuterna som Sävehof vann med 16–8.

Efter pausen höll Sävehof motståndarna på liknande avstånd som i första. Marginalen blev således inte av samma storlek som tidigare i veckan, men segern var aldrig hotad. Vinsten med 38–16 från den första kvartsfinalen följdes nu upp genom att besegra Kungälv med 28–23. Först till tre vinster är det som gäller och första möjligheten att nå dit är lördag 15:e april när den tredje kvartsfinalen spelas i Partille Arena.

Kungälvs HK:s målskyttar: Mia Lagumdzija 8, Alma Jöhnsson 5, Kristina Zubonja 4, Line Stenberg 2, Alva Söderbom 1, Elin Cindric 1, Linnéa Rundberg 1 och Madeleine Lindgren 1.

IK Sävehofs målskyttar: Ida Sembe 6, Mai Kragballe 5, Stella Huselius 4, Nina Koppang 4, Irma Wester Kocanovic 3, Frida Rosell 3, Olivia Mellegård 2 och Thea Blomst 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..

SIMON MÖLLER GÅR VIDARE!   Simon är handbollsfostrad i Sävehof..