190 stycken 8 åringar börjar sin handbollskarriär i Handbollsskolan

Varje år startar IK Sävehof upp sin populära handbollsskola. Årets upplaga är den största hittills med nästan 200 förväntansfulla handbolls elever.
Det är i dagsläget 8 handbollsskolor på fyra olika skolor med en pojk och en flickgrupp på varje skola. Furulund, Öjersjö, Ugglum och Vallhamra.

Från deras första minihandbollsmatcher under hösten fram till att de eventuellt spelar i ett av våra representationslag skall de hinna med:

Lundaspelen, Partille Cup, Junicupen, Ulzburg, Prag, Kroatien, Irstablixten, TAIK Blixten, samt massor av andra cuper, matcher, träningsläger och vanliga träningar. Det blir säkert ett och annat blåmärke och några tårar på vägen men det kommer att bli desto fler skratt, vinster och gemeskap innan de slutar sin handbollskarriär. I A-laget, utomlands eller i någon annan förening. Men vi fostrar inte bara spelare utan förhoppningsvis goda medborgare som är rustade för livet utanför IK Sävehof.

De handbollskunskaper de hinner lära sig under kanske tio år i klubben räcker långt…Några exempel på spelare som började sin karriär i handbollsskolan som 8 åringar:

Jonas Larholm, Frida Tegstedt, Jamina Roberts, Tobias Albrechtson, Hanna Fogelström, Jenny Wikensten, Cicilia Grubbström, Johanna Ahlm, Viktor Fridén, Bella Gulldén, Jessica Helleberg, Robert Johansson, Frida Toveby!

Vi säger bara lycka till framtidens vinnare!

Fler nyheter

Spante förlänger! Sebastian Spante som gör sin 6:e säsong i..

Redan tidigt i tisdagens European League-match mot REBI Balonmano Cuenca..

FYRA RAKA SEGRAR I EUROPEAN LEAGUE! Tisdagen 28 november 18.45 IK..

Knappt tjugo minuter in i fredagskvällens möte med IF Hallby..