MatchrapportFinal1HerrHemsida_nyhet-Återställd-Återställd

1–0 I MATCHER MOT YSTAD

IK Sävehof ordnade 1–0 i finalserien mot Ystads IF när det blev seger med uddamålet i Partille Arena på måndagskvällen.
– Att vi var lite bättre i de avgörande lägena i slutet och hade en fin hemmaplan i ryggen var kanske det som fällde avgörandet, sammanfattade huvudtränare Michael Apelgren.

Drygt två veckor efter avancemanget från semifinalerna mot Kristianstad radade Sävehof upp för det som blir säsongens allra sista uppgift – SM-finalserien mot Ystad. I den första matchen lagen emellan var det aldrig mycket som skiljde lagen åt och halvvägs in visade jumbotronen i Partille Arena att ställningen var 12–12.

Även i den andra halvleken höll lagen sig nära varandra och det var inte förrän i den 54:e spelminuten som någon sida tog sig upp i ledning med mer än ett måls marginal. Då hittade Emil Berlin fram med passning till en fristående Adam Blanche som utan krångel placerade in 25–23. Inhoppande Oscar Sävinger räddade därefter straff och sedan fyllde Óli Mittún på med 26–23.

Det mini-rycket kom i precis rätt tid för att kunna få till ett avgörande. I slutändan var det enbart ett måls differens som fick gälla som slutresultat när matchen slutade 28–27.
– Vi gjorde en helt okej match i dag, det var inte någon otrolig insats från oss. Vi mötte också en extremt svår motståndare som nog känner lite samma sak och att de lika gärna hade kunnat vinna, sade Michael Apelgren kort efter slutsignalen.

En av de stora händelserna från matchen var att Simon Möller tyvärr tvingades lämna planen efter knappt tio minuters spel av den andra halvleken. I hans frånvaro klev Sävinger in mellan stolparna och stoppade fyra av tio skott han fick emot sig. Fram till skadan hade Möller även han gjort flertalet stora räddningar.
– Ska man vinna titlar så behöver man ha bredd i truppen och många spelare som står fram. I finaler brukar det ofta hända lite “crazy” saker och det här var väl en sådan sak igen då, att vår lagkapten och MVP åkte på den typen av skada, oavsett vad det nu handlar om för skada. Det känns smått surrealistiskt och det är inget som vi kan påverka just nu.

På onsdag är det dags för nästa match mellan lagen. Då är det Ystad som har hemmaplan.
– Fram till dess gäller det att samla energi för alla inblandade. Det är extremt kul att vara igång med den här finalserien och det är extra skönt att vi har med oss 1–0 i ryggen!

IK Sävehofs målskyttar: Óli Mittún 8, Pontus Brolin 5, Gustaf Wedberg 4, Adam Blanche 3, Emil Berlin 2, Alexander Westby 2, Sebastian Spante 2, Tobias Johansson 1 och William Andersson Moberg 1.

Ystads IF:s målskyttar: Julius Lindskog Andersson 5, Anton Månsson 4, Oskar Joelsson 4, Ebbe Stankiewicz 4, Jakob Nygren 3, Kim Andersson 2, Elliot Stenmalm 2, Linus Fernebrand 1, Jonatan Wilthorn 1 och Kasper Palmar 1.

– Erik Malmqvist

Fler nyheter

LYCKAD PARTNERGOLF! Runt 120 partners varav 17 hålvärdar samlades till..

Tobias Trommler lånas ut kommande säsong! Tobias Trommler lånas ut..

TACK CARMEN! Efter 2 säsonger i Sävehoftröjan tar det tyvärr..

Arvid Uusvoog skriver A-lagskontrakt och lånas ut till IFK Skövde..