Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Skuru IK vs Sävehof

Domare Rickard Canbro & Jasmin Kliko

Publik 1195

24-24 efter full tid. 27-26 efter förlängning

Skuru IK vs Sävehof

Domare Michael Johansson och Marcus Winberg

Publik 1155

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Domare Niclas Widell och Jonas Åström

Publik 1352

25-25 efter full tid 2×5 min förlängning

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Domare Emil Blanck och Johan Karsson
Publik 131

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Publik 1225

Domare Maria Bennani och Sofia Bennani

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Publik 250

Domare Maria

Damerna besegrade Skuru på bortaplan med 30–24. Detta efter en stabil laginsats.

– Gott att vinna. Det brukar var jämnt här uppe, säger tränare Henrik Signell.

Det väntade toppmöte i SHE när Sävehof åkte upp till Nacka för att möta Skuru – de senaste årens duellant i Sverige. Sävehof var fortsatt utan bland andra Julia Eriksson och Loui Sand som har skadebekymmer.

Men den hårt matchade truppen inledde piggt. Det gjorde även Skuru vilket ledde till att tempot var väldigt högt inledningsvis och de tekniska felen kom därefter. Efter knappa 15 minuter valde Henrik Signell att ta timeout vid ställningen 7–7. Han roterade också i laget. In kom Rikke Jensen och Linnea Pettersson i stället för Jamina Roberts och Elin Hallagård.

– Vi ville jobba med ett mer specifikt skyttehot och de (Jensen och Pettersson) fick ihop det bra. När Skuru lyfte på Rikke så gav det mer yta för Linnea som hon tog tillvara på bra.

Linnea Pettersson spelade bestämt och hoppade upp och dundrade in mål från nio meter. När första halvlek var över hade hon gjort hela fem mål. Sävehof ledde i paus med 15–12.

Den andra halvleken inleddes något trevande från Sävehofs sida. Skuru var mer på hugget och bortalaget hade svårt att hitta in bakom Hanna Daglund i hemmakassen. Men Sävehof tog sig i kragen och fick igång målfabrikationen igen samtidigt som Skuru inte riktigt fick anfallsspelet att kugga i. 

Med cirka tio minuter kvar ledde Sävehof med sex bollar och det blev för mycket för Skuru – även om de kämpade sig närmare och satte lite nerv i matchen. Men när Johanna Bundsen räddade ett friläge vid ställningen 22–24 och Jamina Roberts gjorde ledningen än större i det efterföljande anfallet, blev det en rejäl uppförsbacke för Skuru. En backe man inte kom upp för. Sävehof vann med 30–24.

– Jag tycker vi är stabila och gör en bra insats totalt.

Hur är det att möta Skuru?

– Det brukar vara rätt så jämnt här uppe så det var gott att vinna. Matchen stod väl aldrig och vägde någon gång egentligen men Skuru gör en bra match.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan damerna tar emot Heid i Partille Arena – biljett köper du här. Och förbundskapten Signell ser fram emot att få träffa det nya ligalandslaget för första gången.

– Det är ju meningen att spelarna som kommer från ligalandslaget ska vara mer förberedda när de förhoppningsvis tar klivet upp till A-landslaget, säger han och fortsätter.

– Sedan är det ett sätt för spelare att känna sig sedda. Det är väl det primära. Men på längre sikt hoppas vi att detta ska utveckla såväl landslaget som SHE.

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

IK Sävehof stod för ett styrkebesked. Damerna besegrade Skuru IK med 28–22 (12–11) på bortaplan. 

IK Sävehof inledde elitseriesäsongen anno 2015-2016 genom att besegra Höör storstilat (32–22). På lördagen väntade en ny, tuff utmaning. Laget reste till Stockholm för att ta sig an Skuru IK, en klubb som förväntas att ha goda möjligheter att vinna såväl grundserien som SM-guld 2016. 

Matchen, som spelas inför välfyllda läktare i Nacka Bollhall, startar i ett högt tempo. Lagen byter mål och chanser med varandra. Efter sex minuter är läget lika, 3–3. Skuru tar sedan ett litet grepp om initiativet. Visst, det fortsätter att vara jämnt resultatmässigt, men hemmalaget har ett marginellt spelövertag. Med 20 minuter på klockan leder Skuru med 9–8. 

Sävehof höjer sig sedan. Gästerna får det att lossna framåt, och rycker åt sig ett försprång modell större. Joanna Lindvall-Haggren skjuter 12–9. Skuru hinner dock närma sig före paus. Då 30 minuter avverkats leder Sävehof med ett ynka mål, 12–11. 

Skuru kvitterar direkt i andra halvlek, men sedan är det Sävehof som styr och ställer. Partillegänget stänger ned motståndarens anfallsförsök, och tvekar inte heller på att gå på genombrott när möjligheter ges. Sävehof, anfört av bland andra Olivia Mellegård, går ifrån ordentligt. När 15 minuter spelats är Sävehof-ledningen sex bollar stor, 21–15. 

Hemmalaget kämpar och sliter, och Skuru lyckas förbättra sin skottprocent. Det hjälper dock föga. Sävehof kontrollerar händelserna utomordentligt och har fokus på rätt saker. Under en liten stund är fördelen hela åtta mål, 28–20, men Skuru knappar in en aning innan slutsignalen ljuder. Sävehof vinner till sist med 28–22, och tar sin andra raka seger. 

En ny imponerande insats av Sävehof. Damerna visar upp att kvaliteterna och intentionerna är mycket fina, trots den stora spelaromsättningen under sommaruppehållet. Fredagen den 2 oktober väntar ett intressant möte för laget. Önnered bjuder motstånd i ett Göteborgsderby. Avkast sker klockan 19.00 i Partillebohallen. 

Skuru IK – IK Sävehof 22–28 (11–12)
Målskyttar:
Skuru: Carin Strömberg 4, Kristin Nordström 4, Emma Hawia Svensson 3, Linnea Claeson 3, Hedvig Owe 2, Madeleine Östlund 2, Emma Henrysson 2, Elin Hansson 2.
Sävehof: Olivia Mellegård 7, Julia Eriksson 4, Louise Sand 4, Joanna Lindvall-Haggren 3, Stine Lund Andreassen 3, Linnea Pettersson 3, Elin Enhörning 3, Tilda Olsson 1. 

Utvisningar: SKU: 7×2 (1 rött kort) IKS: 3×2
Publik: 401
Domare: Kenneth Cardell / Sebastian Buck 

Text: David Flatbacke-Karlsson
Foto: Bildbyrån