VfL Oldenburg vs IK Sävehof (D)

Domare Martin Lillepea och Marion Kull (EST) delegat Kenneth Abrahamsen (NOR)

Publik 823

Sävehof vann rysare mot Oldenburg med 32–30 på bortaplan. Nu närmar man sig Nantes och Randers i tabelltoppen.

– Vi är lite stukade just nu men vi krigade oss till segern i dag, säger en nöjd Henrik Signell.

Efter en tid med sämre prestationer var Sävehof tillbaka ordentligt när man besegrade Kristianstad med 40–19 tidigare i veckan. Laget fick till spelet över hela banan vilket fick både spelare och ledare att dra en lättnadens suck.

Under söndagen väntade tyska ligasexan Oldenburg och match i EHF-cupen där Sävehof hade kammat noll efter två omgångar. De första två poängen skulle dock komma och detta efter en nervkittlande match som levde hela vägen in i slutet.

– Vi är lite stukade just nu men vi krigade oss till segern i dag, säger Henrik Signell på en taskig lina från nordvästra Tyskland.

– Loui (Sand) är fortsatt skadad och Hallagård fick stanna hemma för att hon är och har varit sjuk en del.

Sävehof låg under med 14–18 i paus men ryckte i sedvanlig ordning upp sig under den andra halvan av matchen och segertåget rullar nu vidare efter att segersiffrorna skrivits till 32–30.

– Jag är väldigt nöjd med insatsen men framförallt moralen vi visar. 

Hur stärkta blev ni av vinsten mot Kristianstad?

– Mycket, tror jag. Vi förstärkte lite vad det handlar om i denna tuffa perioden: Att verkligen knyta näven och att varje individ gör det. Alla måste dra sitt strå till stacken och göra det man är bra på. Först då blir vi ett bra lag.

Ida Odén gjorde hela elva mål i söndagens match och visade upp ett stort mod i flertalet situationer under matchen. 

– Ida är fantastisk i dag. Hon stack verkligen in näsan och gick i bräschen för hela laget, säger tränare Henrik Signell.

Nu väntar match mot VästeråsIrsta i Partille Arena på onsdag och då går laget för sin tredje raka seger. Biljetter köper ni här.

 

Henrik Signell innan matchen.

På söndag reser Sävehofs damer till nordvästra Tyskland för match mot Oldenburg i EHF-cupen. Det samtidigt en chans för Sävehof att få kontakt med Nantes och Randers som toppar gruppen.

– Så kanske det är, men jag har inte tittat i tabellen och den är intresserar mig inte just nu. Det är åtta poäng kvar att spela om, och jag vill framför allt att vi ska hitta tillbaka till den nivå som vi vet att vi kan hålla, säger tränaren Henrik Signell.

Han ser gärna en upprepning av insatsen från Kristianstadmatchen i SHE.

– Där fick vi allt att stämma som inte fungerat i våra två matcher i EHF-cupen. till den m inte fungerat i våra tvignell.m, och jag vill framför allt att vi ska hitta tillbaka till den å matcher i EHF-cupen, säger Signell.

Oldenburg har precis som Sävehof inlett med förluster mot Nantes (30-37) och Randers (24-28), och Henrik Signell har en känsla av att det finns bra möjligheter att nå framgång om man får ihop bitarna.

– Oldenburg bygger spelet mycket på individerna, och det gör att det inte är ett riktigt klassiskt spel och att vi måste vara vaksamma på avslut och genombrott precis hela tiden. De kommer hugga direkt om vi slappnar av. Klarar vi av att ha den kontrollen och dessutom snabba i omställningar så har vi en god chans. Tror att det finns utrymme för vårt kontringsspel mot den här motståndaren, säger han.

Matchen spelas klockan 14.00 på söndag.