Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)

Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)

Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)

Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)

Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)

Domare Maria Bennani och Safia Bennani

Publik 1345

Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)

Domare Maria Bennani & Safia Bennani

Publik 1674

Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)

Domare Martin Strand & Emil Blanck

Publik 1996

Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)

Domare Andreas Isén och Martin Strand
Publik 1858

Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)

Domare Johan Gomér och Martin Gomér
Publik 1752

Herrarna förlorade borta mot Eskilstuna Guif med 28–29. Nu väntar Ricoh hemma i Partille Arena på fredag.

– Vi har några lägen att ta kommandot precis som mot RIK men gör inte det, säger tränare Robert Wedberg.

Sävehof åkte upp till Eskilstuna med ett kryss med sig i ryggsäcken från premiären mot RIK. Guif hade hunnit spela två matcher i Handbollsligan inför måndagens möte med blandade resultat – förlust mot Skövde och vinst i den senaste omgången mot Hammarby.

Första halvlek var jämn och lagen bytte mål med varandra. Till skillnad från premiären hade Sävehof svårt att hitta nätet. Adam Krantz i hemmamålet spelade bra och hade en räddningsprocent på 50 efter 30 minuter. Men även om bollen inte trillade dit till en början kom bortalaget till flertalet klara lägen och visade upp en bred anfallsarsenal. Bortalaget hade hela nio olika målskyttar på de 13 mål som föll i den första halvleken. Bland dessa fanns en stekhet Victor Fridén som satte tre av tre från sju meters-linjen. Men Sävehofs anfallsspel räckte inte till ledning i paus. Gulsvart bjöd på en del tekniska fel emellanåt och Guif fick på det viset enkla mål. Resultat efter den första halvleken: 14–13.

– Vi hade en ambition om att jobba oss in i matchen och hade några chanser att ta kommandot men vi gör inte det och Krantz får göra några superräddningar, säger Wedberg.

Det var fortsatt ingen välspelad handbollsmatch när spelet drog igång igen. Båda lagen hade problem att hitta rytmen i anfallsspelet vilket gjorde det hela till en svängig tillställning. Guif utnyttjade denna matchbild bäst och med en knapp kvart kvar att spela hade man ryckt till sig en tremålsledning – 21–18. 

– De får några bollar upp och sen ligger de i långa anfall och gnetar på. Då blir det jobbigt.

Försprånget visade sig tyvärr vara för stort att hämta upp. Sävehof kämpade och hade med en halv minut kvar bara ett mål upp till oavgjort. Men det räckte inte. Slutresultatet skrevs till 29–28.

– Det var en bra avslutning som kanske skulle kunnat gett ett poäng. Så det är klart det känns surt, säger Robert Wedberg.

Nästa match spelas på fredag hemma i Partille Arena då Ricoh kommer på besök.

Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)

Publik 920

Domare Rickard Canbro och Markus Winberg

Robert Wedberg inför kvällens match

Det blir ett intensivt matchande i slutet på 2016 i Handbollsligan. Sävehof har tre matcher kvar att spela med start borta mot Guif i kväll.

– En intressant match, tycker tränaren Robert Wedberg. Guif är för bra för att underskattas, så nu vill det till att vi visar att vi vill finnas med i toppskiktet.

I tabellen är det sex lag (Alingsås, Kristianstad, RIK, Sävehof, Malmö och Lugi) som skapat en liten lucka till de två sista slutspelsplatserna. Sävehof har fem poäng tillgodo på sjundeplacerade Guif, och utgångsläget förstärker bilden av att det är en viktig match i Eskilstuna i kväll.

– Det finns inga hemligheter i det här, utan vi måste jobba med skärpa och samarbete i defensiven. Fungerar försvars- och målvaktsspel bra för oss har vi goda förutsättningar att lyckas framåt också, för så pass starka är vi, säger Robert Wedberg.

Efter kvällens match blir det annandagshandboll i Partille Arena då Hammarby gästar (avkast klockan 15.30) och sedan avslutas handbollsåret med match mot Skövde (borta) 29 december.

Eskilstuna GUIF vs IK Sävehof (H)