Hammarby IF vs IK Sävehof (H)

Hammarby IF vs IK Sävehof (H)

GT Söder vs IK Sävehof (D)

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Domare Emil Blanck och Martin Strand

Publik 1

GT Söder vs IK Sävehof (D)

Domare Maria Bennani och Safia Bennani

Publik 207

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Domare Maria Bennani & Safia Bennani

Publik 942

Hammarby IF vs IK Sävehof (H)

Domare Johan Gomér och Martin Gomér

Publik 507

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Domare Maria Bennani och Safia Bennani

Publik 753

Hammarby IF vs IK Sävehof (H)

Domare Andrej Smailagic och Sandro Smailagic
Publik 1280

Hammarby IF vs IK Sävehof (H)

Domare Niclas Persson och Mikael Svensson
Publik 926

Herrarna tog andra raka segern efter 34–25 mot Hammarby. Bäst på plan var William Bogojevic med sina åtta mål. 

– Jag hade väl några som skulle gått in också, säger 20-åringen ödmjukt.

Efter en säsongsinledning med blandade resultat – två segrar, en oavgjord och två förluster – åkte Sävehof upp till Stockholm och Eriksdalshallen för att möta Hammarby. Bajen hade fram till onsdagskvällens match endast inkasserat två poäng på de inledande fem kamperna.

Matchen inleddes med Sävehof i förarsätet. William Bogojevic – som tidigare i veckan blev uttagen i det svenska ligalandslaget – bombade in skott från nio meter och bortalaget gick upp till en 4–0-ledning redan efter fyra minuter. 

Men den första halvleken var svängig. Efter att ha sett nästintill nyvaket ut i inledningen kom Hammarby tillbaka i matchen. Sävehof började slarva i anfallsspelet samtidigt som Bajen hittade nätet åt andra hållet. Helt plötsligt var det hemmaledning med 9–8 efter drygt 15 minuter.  

Det skulle dock svänga ytterligare en gång under de första 30 minuterna. Nu var det Bajen som hackade i offensiven vilket gav Gulsvart chansen att kontra och det gjorde man bra. När halvtidsvisslan ljöd stod det 18–13 på resultattavlan.

– Vi har väl några situationer där vi bara springer rätt in i deras försvar och de får publiken med sig. Det var väl egentligen det flytet de hade i matchen sedan tycker jag vi löste upp det bra, säger William Bogojevic. 

Den andra halvleken var inte lika spänstig som den första. Sävehof höll Hammarby på ett bekvämt avstånd och ledde hela tiden med minst fem bollar. När Anton Hagvall dessutom stängde till lite extra mellan stolparna blev avståndet ännu större och därmed ointagligt för Bajen. Slutresultatet skrevs till 25–34. Bogojevic och company tog därmed sin andra raka seger.

– Det känns väldigt gött. Jag tycker vi kommer upp i nivå i så gott som hela matchen.

Hur känns det nu att åka på landslagsläger?

– Det känns inget speciellt så men det blir en rolig erfarenhet, säger matchvinnaren William Bogojevic.

Skuru IK vs IK Sävehof (D)

Publik 1325

Domare Rickard Canbro och Markus Winberg

Damerna förlorade den andra semifinalen mot Skuru. Tredje matchen spelas i Partille Arena på lördag.

– De är hetare än oss i dag, säger tränare Henrik Signell.

Efter att Sävehof vunnit den första semifinalen i Partille Arena med 34–22 flyttade serien till Eriksdalshallen inför den andra matchen. Och det var ett revanschsuget Skuru som kom ut för att göra livet surt för de Gulsvarta. Bortalaget hade svårt att hitta igenom Skuruförsvaret och när man väl gjorde det stod Hanna Daglund allt som oftast  i vägen för skotten.

Om första matchen var en målrik historia rakt igenom, var måndagskvällens första 30 minuter desto målsnålare. När domarna blåste för halvtid stod det 10–9 till Skuru och Sävehof behövde höja sig ordentligt för att få en trevlig resa hem till Partille.

– De är jättefysiska i sitt försvarsspel och vi blir statiska vilket gör att det infinner sig en stress, säger Henrik Signell.

Men det var fortsatt grus i maskineriet när den andra halvleken drog igång. Daglund fortsatte storspela i målet och med knappt 40 minuter spelade hade hemmalaget gått upp till en femmålsledning – 15–10. Då kände tränare Henrik Signell sig tvungen att ta timeout – vilket också gav effekt till en början. Avståndet krympte snabbt till två bollar och de gulsvarta hade för tillfället vind i seglen. Men Skuru studsade tillbaka och återtog kommandot i matchen. Med knappt nio minuter kvar var det återigen fem mål som skilde lagen åt – 18–13.

Det var en ledning som Sävehof aldrig hämtade upp. Matchen slutade 23–19 och det står nu 1–1 i matcher. Nästa match spelas i Partille Arena på lördag klockan 15:10. 

– De är hetare än oss i dag. Vi hade pratat om att de skulle vara heta. Ändå känns det inte som vi står upp, säger Henrik Signell.

Hammarby IF vs IK Sävehof (H)

Publik 1287

Domare Rickard Canbro och Markus Winberg

Herrarna kröp närmare topplagen i Handbollsligan när man motade tillbaka Hammarby på bortaplan med 26–23. Planens dirigent var Johan Fagerlund som låg bakom Sävehofs vändning. 

– Jag är ju ingen skytt direkt så jag får använda andra grejer: Hjärnan, säger femmålsskytten.

Det var ett fint Hammarby-tifo som välkomnade de båda lagen ut på plan i Eriksdalshallen. Hemmalaget hade bjudit in spelarnas moderklubbar till matchen vilket skapade bra tryck från start. Kanske var det publikens energi som gjorde att Hammarby inledde starkast. Sävehof hade stora problem med anfallsspelet, Robin Hallberg i hemmaburen storspelade och de grönvita kunde gå ifrån till en 9–4-ledning efter dryga 15 minuter.

Bortalaget skulle så småningom arbeta sig in i denna match som inte var den mest välspelade. På de två sista minuterna av den första halvleken krympte Sävehof avståndet från fem till två mål. Halvtidsresultatet skrevs till 14–12, fördel Hammarby.

– Det är jobbigt att möta utgrupperat försvar. Man får röra sig mycket utan boll och det tycker jag vi gjorde bra i slutet av halvleken, säger en trött Olle Forsell-Schefvert.

Forsell-Schefvert kände också av att publiken hjälpte sitt hemmalag som ligger näst sist i Handbollsligan.

– Här uppe gäller det att spela jämnt så länge som möjligt. De kan köra sitt spel och har inget att förlora.

Sävehof inledde den andra halvleken bäst. Det tog bara några minuter innan man var uppe jämsides och matchen kom att bli en riktig rysare. Båda lagen kämpade frenetiskt med att få spelet att stämma och det bjöds på flera tuffa man-man-dueller.

Den spelare som utmärkte sig mest när det gällde som mest var Johan Fagerlund. Med fem mål och flera framspelningar gjorde han att Sävehof efter 51 minuter kunde gå upp i ledning för första gången under hela matchen. Och när Forsell-Schefvert, briljant framspelad av Sebastian Karlsson, gjorde 21–24 med fyra minuter kvar att spela var segern hemma. Slutresultatet: 23–26.

Men matchens lirare var högernian Fagerlund som bjöd på mycket handbollsgodis i den andra halvleken.

– Vi pratade ihop oss i paus och får bättre grepp i försvaret och segar ner dem. Det kanske inte ser så snyggt ut men vi kommer till lägen och sätter dit dem, säger Fagerlund.

Nu väntar Eskilstuna Guif i Partille Arena på torsdag under dubbelevenemanget där damerna möter Skövde. Köp biljetter här.

Hammarby IF vs IK Sävehof (H)

Publik 932

Domare: Rickard Canbro och Markus Winberg

Hammarby IF vs IK Sävehof (H)