VästeråsIrsta HF vs IK Sävehof (D)

VästeråsIrsta HF vs IK Sävehof (D)

VästeråsIrsta HF vs IK Sävehof (D)

VästeråsIrsta HF vs IK Sävehof (D)

VästeråsIrsta HF vs IK Sävehof (D)

Domare Hans Lejon och Erik Nielsen

Publik 368

VästeråsIrsta HF vs IK Sävehof (D)

Publik 372

Domare Maria Bennani och Safia Bennani

VästeråsIrsta HF vs IK Sävehof (D)

Domare Hans Lejon och Erik Nielsen
Publik 328

Damerna förlorade mot VästeråsIrsta med 30–32. Nu väntar landslagsuppehåll.

– Tjejerna får en veckas ledighet sen drar vi igång igen nästa torsdag, säger tränare Henrik Signell.

Efter en snöplig förlust mot Skövde hemma i Partille Arena i lördags åkte Sävehof för att möta tabellsjuan VästeråsIrsta på bortaplan. Gulsvart hade inför kvällens möte tagit tio poäng vilket gav en femteplacering i tabellen. 

Sävehof började matchen bra i Bombardier Arena. Med beslutsamt anfallsspel höll man i taktpinnen och ledde med 7–5 efter drygt sju minuter. Därefter började det gå utför. Henrik Signells lag fick inte riktigt grepp om sina motståndare och hade stora problem i försvarsleden. När halvtidsvisslan ljöd hade vi hemmaledning med 19–15.

– Vi är riktigt dåliga bakåt. Vi har tränat mycket anfallsspel sedan Skövdematchen och där gör vi det bra. Men i andra ändan glömmer vi av vad handboll handlar om, säger Signell.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade. Hemmalaget styrde på planen och Sävehof kom aldrig riktigt nära. Med landslagsspelarna Emma Fernis och Olivia Mellegård på frånvarolistan matchades spelare som Linnea Pettersson, Ida Odén och Amelia Lundbäck hårt vilket gjorde att tröttheten gjorde sig påmind i den andra halvleken. Med fem minuter kvar att spela hade VästeråsIrsta en ledning med fem bollar. Sävehof gjorde en stark avslutning men föll till slut med 30–32.

– Vi fick allt bättre kläm på det och kryper närmare men det kom lite för sent. Vi har några spelare borta som gör truppen tunnare än vanligt.

Vad väntar nu framöver?

– Tjejerna får en veckas ledighet sen drar vi igång igen nästa torsdag. Känns surt att gå till VM-uppehåll med tre raka förluster men det kommer ta tid att bygga detta laget och det kommer bli bättre, säger Henrik Signell.

VästeråsIrsta HF vs IK Sävehof (D)

Publik 268

Domare Emil Blanck och Johan Larsson

Inför matchen

I tabellen skiljer det en del, men trots åtta poängs försprång efter sju spelade matcher vill Sävehofs tränare Henrik Signell inte se torsdagskvällens bortamatch mot VästeråsIrsta som någon given tvåpoängare.

– De är tillräckligt bra för att vi ska kunna förlora om vi inte är där till hundra procent, säger han.

Med andra ord kommer Signell prata om att hålla koncentration uppe inför den här matchen.

– Det är läge att påminna oss om vad vi bestämde inför säsongen. Vill vi ta ytterligare ett steg i utvecklingen ska vi klara av att hantera såna här uppgifter. Då vill det till att vi mentalt är förberedda, säger han och fortsätter:

– Omständigheterna med mycket matchande kräver lite mer av oss. Vårt handbollskunnande tvivlar jag såklart inte på, men vi måste vara medvetna om att det här inte är någon lätt uppgift.

VästeråsIrsta ligger på sjunde plats i tabellen och är efter sju spelade matcher det näst mest offensiva laget i SHF (185 mål), bara Sävehof är vassare (209).

Efter den här matchen väntar en ny Champions League-kamp för Sävehof, returmötet med Larvik, söndag 15:00 i Partille Arena.

VästeråsIrsta HF vs IK Sävehof (D)

Publik 433