IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

Skövde HF vs IK Sävehof (D)

Skövde HF vs IK Sävehof (D)

IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

Skövde HF vs IK Sävehof (D)

Skövde HF vs IK Sävehof (D)

Domare Niclas Persson och Mikael Svensson

Publik 401

IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

Domare Mirza Kurtagic och Matias Wetterwik

Publik 1979

IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

Domare Michael Johansson och Markus Winberg

Publik 1504

IFK Skövde vs Sävehof

Domare Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik

Publik 2461

IFK Skövde vs IK Sävehof

Domare Niclas Widell & Jonas Åström

Publik 2372

Skövde HF vs IK Sävehof (D)

Domare Emil Blanck & Martin Strand

Publik 355

IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

Domare Mirza Kurtagic & Mattias Wetterwik

Publik 2149

Skövde HF vs IK Sävehof (D)

IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

Domare Joakim Lindbratt och Tommie Moberg

Publik 2328

IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

Publik 1631

Domare Niclas Widell och Jonas Åström

Årets sista match och samtidigt sista omgången inför det stundande VM-uppehållet – och viktiga poäng att spela om för Sävehof.  Det är IFK Skövde som väntar på bortaplan i kväll, och det blir ingen lätt match.

– Vi mötte dem vid invigningen av Partille Arena och vet vad de går för. Och tittar vi på de senaste resultaten kan man också se att vi kommer behöva göra en riktigt bra insats för att ha möjlighet att ta poäng, säger tränaren Robert Wedberg.

Det Wedberg tänker på Skövdes respektive Sävehofs matcher mot Guif. Skövde vann med elva mål mot Eskilstunalaget på annandagen och Sävehof förlorade ju mot samma motstånd med sex mål några dagar tidigare.

Sävehof ligger sexa i Handbollsligan och kommer tillbringa VM-uppehållet på den positionen. Men eftersom ambitionerna är höga vill det till att plocka alla poäng man kan.

– Det är många tuffa matcher och det finns inget lag som ger bort något gratis i den här serien. Vi har förberett oss så gott vi kunnat och kommer göra vad vi kan för att få med oss poäng från Skövde, säger Robert Wedberg.

Skövde HF vs IK Sävehof (D)

Publik 1376

Domare Hans Lejon och Erik Nielsen

Henrik Signell inför kvällens match

Den intensiva perioden med matcher fortsätter för Sävehofs del med Skövde (borta) som motståndare i kväll. Tränaren Henrik Signell är på det klara med vad han vill att laget skall prestera:

– Försvarsmässigt har vi varit bra på slutet, och det är på samma sätt vi vill fortsätta. Anfallsmässigt är det saker som vi just nu vill ha bättre flyt. Det handlar om att förflytta bollen snabbare, vara tydliga mot varandra och förstås att gå för fullt när vi får rätt lägen, säger han.

Fokus läggs såklart på det egna spelet, men Henrik Signell berättar att han lägger mer tid på att analysera motståndare den här säsongen än vad han gjort tidigare.

– Egentligen har jag trappat upp det år för år. Det är en utbildning och vanesak för spelare och kunna ta till sig information, och vi ser det som speciellt viktigt nu när det är tätt mellan matcherna, fortsätter han.

Skövde har startat seriespelet med tre vinster och två förluster, och smällen mot Heid senast (22-26) innebär att det blir en revanschsugen motståndare som Sävehof ställs mot.

– Vi har mött Skövde många gånger och har koll på hur de agerar, men samtidigt har både de och vi en del nya spelare och det är klart att vi hela tiden behöver uppdatera analysen av motståndare, säger Henrik Signell.

Det är avkast i Skövde Arena klockan 19.15.

IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

Skövde HF vs IK Sävehof (D)

Publik 725

IFK Skövde vs IK Sävehof (H)

Sävehof inleder matchen väldigt bra och leder efter fem minuter med 4-0. Strax därefter får IFK Skövdes Kristian Svensson en utvisning för att han gått lite hårt åt Olle Forsell Schefvert. Utvisningen vinner Sävehof med 1-0. Per Sandström har fått en bra start och gjort flera räddningar för sitt nygamla lag i sin comeback. Efter sju minuter in i matchen väljer Skövde att ta en timeout då Sävehof leder och Patrik Liljestrand försöker väcka sitt lag.

IFK Skövde drabbas av en ytterligare utvisning och Sävehof spelar nu 6-5. Den utvisningen slutar 1-1. Victor Fridén har fått en riktig bra start på matchen där han är väldigt säker i sina avslut och det gäller också Viktor Ottosson som båda gjort en väldigt bra första halvlek. Atli Aevar Ingólfsson blir utvisad och man kommer spela 5-6. När Atlis utvisning nästan är klar så får Victor Fridén en utvisning och hemmalaget tilldelas också straff som förvaltas väl. Den utvisningen slutar 0-1. IFK Skövde har blivit mer stabila i sitt försvarsspel än var det varit inledningsvis. Sävehof får svårt att komma till avslut och då bestämmer sig Magnus Johansson för att ta en timeout när det gått 23 minuter av matchen.

Den första halvleken slutar 11-15.

Charlie Röxner får i inledningen av den andra halvleken en utvisning för tröjdrag och får sätta sig i två minuter. Och strax därefter får Kristian Svensson sin andra utvisning och Sävehof kommer nu spela sex mot fyra. Utvisningen slutar 1-0. Joakim Svensson i Skövde målet har ersatt Robert Lechte och har gjort det väldigt bra. Sävehof drabbas av en utvisning och man spelar nu fem mot fem. Det märks att Skövde har pratat mycket om försvarsspelet i halvlek då det är ett helt annat lag och Joakim Svensson får bra hjälp av sina lagkamrater. Hemmalaget tar en timeout när det har gått 47 minuter och man ligger under med tre mål mot Sävehof.

Men det är bortalaget från Partille som tar sin första borta vinst där siffrorna skrivs till 20-26

Matchens lirare blir Sävehofs Per Sandström med en räddnings procent på 51%. Och för IFK Skövde blir det Adam Samuelsson.

IFK Skövde – IK Sävehof 20-26 (11-15)

Målskyttar:

IFK Skövde: Kristian Svensson 6, Adam Samuelsson 4, Jesper Järlfors 3, Markus Stegefelt 3, Adrian Sifre Flores 2, Alfred Ehn 1, Max Skog 1.

IK Sävehof: Victor Fridén 8, Johan Fagerlund 4, Niclas Fingren 3, Tobias Albrechtson 3, Viktor Ottosson 3, Eric Forsell Schefvert 2, Olle Forsell Schefvert 2, Atli Ingólfsson 1.

Utvisningar: IFK 8×2 IKS 5×2

Domare: Rickard Canbro/Markus Winberg

Publik: 1616

Text: Erik Carlsson

Bild: Bildbyrån