"Se till och vinn!"

Idag beger vi oss väster ut med Stenabåten och tar oss ner till Aalborg närmare bestämt. Idag känner jag på mig att det kommer att vankas wienerbröd med choklad i mitten. Nu skall vi se hur pass ”dansk” vår gamla Sävehofare har hunnit bli.

Johan Jakobsson – Har du lärt dig någon danska än?
Selvfølgelig har jeg det! Det er nemt og forstå men lidt sværere at snakke rigtigt. (red anm. Självklart har jag det. Det är lätt att förstå men lite svårare att prata riktigt.)

Har du funnit dig tillrätta i Aalborg och ditt nya lag? Har det varit en stor omställning för dig?
Det har varit väldigt enkelt att ställa om. Språket är den största skillnaden, men även det gick ju fort som sagt. Sen har jag ju haft väldigt bra hjälp av Larholm och Lennartsson ifall det är något jag behövt fråga. Nu har vi ju dessutom en svensk tränare i Robert Hedin så nu består skillnaden mest i högre intensitet och träningsmängd.

Hur mycket aktiviteter i ”PR-syfte” är ni spelare engagerade i utanför planen! Så som events, träffar med sponsorer, autografskrivande etc.
Generellt har vi en närmare kontakt med sponsorer och fans. Vi skriver liksom i Sävehof autografer efter varje match, men träffar också sponsorer och anordnar jippon som auktion av spelartröjor, reklamfoton för sponsorers produkter och studiebesök ute hos kunder. Det är inte överdrivet mycket men ändå en stor skillnad från tidigare.

Vad gör du på fritiden när du inte tränar/spelar handboll?
De dagar flera träningar behöver man vila lite mer än vanligt för att prestera på topp, annars tillägnar jag tiden mycket åt att laga mat, se mig omkring här i den nya stan och umgås med lagkompisar och tillresta vänner.

Hur väl känner du att dina nuvarande tränare kan ta tillvara på och vidareutveckla dina färdigheter som handbollsspelare?
Jag är väldigt nöjd men min tränare, jag har fått stort förtroende på matcher men också individuella tips under träning. För mig känns det skönt att Robert har stor erfarenhet både som proffstränare men också som spelare, det gör att man ofta kan kommunicera på ett mer lika språk.

Som du vet möter Sävehof, Chambery i nästa CL match? Såg du matchen när de möttes tidigare i höstas? Vad tror du om denna match? Har du några tips att dela med dig?
Jag såg tyvärr inte matchen senast, hoppas att det kommer fler matcher på SVT som vi kan få in här. Men jag har pratat lite med gubbarna om de flesta motstånden hittills och insett att det är här det verkligen finns utrymme för en stor skräll på hemmaplan. Jag hoppas verkligen de kan upprepa de fina insatser som de gjort mot Zagreb och Kadetten, då finns verkligen chansen för ett slutspel!

Kommer du själv att vara på plats i Göteborg för Chambery matchen eller kommer du att följa den via webben?
Tyvärr kommer jag inte till Göteborg förrän jul igen så jag får sitta och hålla tummarna bakom datorskärmen.

Någon speciell hälsning du vill framföra till alla gamla lagkompisar som kommer att vara på plats i Scandinavium den 4:e december?
Jag tänkte att jag ska åka ner till ”Final four” och kolla på er…. Så se till och vinn!

Nu finns det bara smulor kvar av wienerbrödet och kaffet är slut för länge sedan. Det är dags att tänka på refrängen säger jag till Johan. Det var jättetrevligt att träffa dig igen och jag måste både tacka dig för att du tog dig tid med mig samt önskar dig all ”Lycka till” med ditt spel i Aalborg. Så långt bort är du ju inte, så vi kanske syns snart igen!

Ni har väl köpt biljetter till den 4:e december. IK Sävehof mot Chambery kl. 15.10 i Scandinavium! Om inte, gör det idag!

Text: P. B. Hallén
Foto: Bildbyrån