Partille Arena

Arenan fram – Se byggnationen live >>>

Den 5 december 2013 togs första spadtaget av flera hundra barn på den plats Partille Arena kommer stå klar 2016. Barnen representerar framtiden som både hopp och kanske idrottare eller kulturarbetare i den nya arenan.

Exakt klockan 13:00 hälsade Partille Kommuns ordförande Stefan Svensson alla välkomna till en regnig och blåsig byggarbetsplats. Trots regnet var det ett hundratal kommuninvånare som deltog. Efter den obligatoriska fanfaren startade alla barn gräva för fullt samtidigt som regnet öste ner. Men hösten 2016 kommer solen att skina när Partille Arena invigs och Sävehof får sin nya hemmaplan.

Partille Arena

Under hösten 2013 tas första spadtaget för Partille arena. Den nya arenan kommer att erbjuda både idrotts- och kulturevenemang för upp till 4000 sittande åskådare. Partille arena kan till exempel fungera som hall för skolelevers idrottslektioner på eftermiddagen, locka tusentals åskådare till ett idrottsevenemang samma kväll och sedan snabbt ställas om för ett kulturevenemang vid lunchtid dagen därpå. Detta gör arenan unik i sitt slag i Göteborgsområdet. Partille arena kommer att stå klar för invigning hösten 2016.

En arena tillgänglig för många

I Partille finns behov av fler tider i kommunens idrottshallar för alla våra aktiva föreningar inom olika sporter. Partille växer och skolorna har ett ökat behov av lokaler för sin undervisning i idrott framöver. Elitidrottsklubbarna i Partille behöver dessutom tillgång till en evenemangshall som motsvarar deras behov och krav. För IK Sävehofs del handlar det om en hemmaarena för klubbens framgångsrika handbollslag. Därför tog kommunfullmäktige i november 2012 beslut om att bygga en ny multiarena i kommunen.

Med sin placering i den östra delen av centrum blir Partille arena en viktig del av den kommersiella servicen i området där även 700 nya bostäder och 30 000 kvadratmeter handelsytor ska byggas under de närmaste åren. Med det centrala läget blir arenan också tillgänglig för fler under såväl dag- som kvällstid. I området finns även närhet till god kollektivtrafik och bra parkeringsmöjligheter.

En arena för både idrotts- och kulturevenemang

Grafisk vy över Partille arenas entré.En annan stor fördel med Partille arena är att den snabbt kommer att kunna ställas om mellan olika typer av arrangemang. En fast scen som kan användas som plattform för extra sittplatser vid stora idrottsevenemang byggs vid ena kortsidan av arenan. Dessa sittplatser kan sedan snabbt och enkelt tas bort när scenen ska användas för till exempel en konsert. Denna flexibilitet gör att ställtiderna mellan olika typer av arrangemang kortas rejält jämfört med andra typer av arenor och att Partille arena därmed kan utnyttjas maximalt.

En levande arena

Partille arena kommer att inrymma en lunchrestaurang som är öppen för alla, men som även kan servera mat i samband med evenemang. I arenan kommer det även att finnas bowlinghall, ett gym och en så kallad B-hall som kan användas för idrottsundervisning, uppvärmning i samband med elitmatcher och som garderob vid kulturevenemang. Kontorslokaler samt rum för konferenser och VIP-gäster kommer också att finnas. Tanken är att arenan ska leva och användas i vardagen vid sidan om de stora evenemangen.