MATCHRAPPORT OLDENBURG

Sävehof vann rysare mot Oldenburg med 32–30 på bortaplan. Nu närmar man sig Nantes och Randers i tabelltoppen.

– Vi är lite stukade just nu men vi krigade oss till segern i dag, säger en nöjd Henrik Signell.

Efter en tid med sämre prestationer var Sävehof tillbaka ordentligt när man besegrade Kristianstad med 40–19 tidigare i veckan. Laget fick till spelet över hela banan vilket fick både spelare och ledare att dra en lättnadens suck.

Under söndagen väntade tyska ligasexan Oldenburg och match i EHF-cupen där Sävehof hade kammat noll efter två omgångar. De första två poängen skulle dock komma och detta efter en nervkittlande match som levde hela vägen in i slutet.

– Vi är lite stukade just nu men vi krigade oss till segern i dag, säger Henrik Signell på en taskig lina från nordvästra Tyskland.

– Loui (Sand) är fortsatt skadad och Hallagård fick stanna hemma för att hon är och har varit sjuk en del.

Sävehof låg under med 14–18 i paus men ryckte i sedvanlig ordning upp sig under den andra halvan av matchen och segertåget rullar nu vidare efter att segersiffrorna skrivits till 32–30.

– Jag är väldigt nöjd med insatsen men framförallt med moralen vi visar. 

Hur stärkta blev ni av vinsten mot Kristianstad?

– Mycket, tror jag. Vi förstärkte lite vad det handlar om i denna tuffa perioden: Att verkligen knyta näven och att varje individ gör det. Alla måste dra sitt strå till stacken och göra det man är bra på. Först då blir vi ett bra lag.

Ida Odén gjorde hela elva mål i söndagens match och visade upp ett stort mod i flertalet situationer under matchen. 

– Ida är fantastisk i dag. Hon stack verkligen in näsan och gick i bräschen för hela laget, säger tränare Henrik Signell.

Nu väntar match mot VästeråsIrsta i Partille Arena på onsdag och då går laget för sin tredje raka seger. Biljetter köper ni här.