Matchens profil
Semifinal 4 onsdag 17 maj 19:00
Sävehof vs Alingsås

Namn: Jonas Larholm
Ålder: 34 år
Roll i Sävehof: Niometersspelare i A-laget.

Kvartsfinalen gick till fem matcher och nu är semifinalserien framme vid match fyra. Det är ett långt slutspel för Sävehof.
– Det har varit en kul matchserie, säger Jonas Larholm om kamperna mot Alingsås.
– Bra spel och kul handboll från båda håll. Bra försvarsspel men också en hel del läckerheter i offensiven.

Att Sävehof förlorade med ett mål senast är inget att fästa vikt vid, tycker Larholm.
– Visst kan det kännas att vi var nära och att vi kanske skulle haft en bra chans om det gått till förlängning. Men det är bara spekulationer och vi har inte tid att gräma oss över den matchen. Nu är det ju avkast igen, säger han.

På samma sätt känner Jonas Larholm ingen större stress över att det är Alingsås som har matchboll och kan sätta stopp för Sävehofs säsong.
– Vi hade ett utsatt läge i kvartsfinalen också. Men när det stod 0-2 i matcher mot RIK sa vi äldre spelare och ledare att det är lång tid kvar, och det är så vi måste tänka nu också. Vi ska ladda och fokusera på det vi kan påverka.

Att slutspelsmatcher tar på krafter är helt säkert. Men olika matcher tar olika hårt, och Larholm känner sig inte sliten efter tre semifinaler.
– Det handlar om att få ur slaggprodukter ur kroppen mellan matcherna, och det började vi med direkt efter slutsignalen i Alingsås. Det är individuellt hur snabbt det går, men generellt kan man säga att vi behöver äta och vila så mycket som möjligt mellan matcherna, fortsätter Larholm.

Han tycker också att det finns en del positivt att ta med sig från senaste mötet, även om Sävehof förlorade i Alingsås:
– De sista tio minuterna var bra, det ska vi ta med oss. Sedan spelade vi bra hemma senast, så visst har vi en del som känns bra för oss, säger han.