Jonas Larholm
Ålder: 36 år (37 nästa vecka)
Roll i Sävehof: Kulturbärare i klubben och niometersspelare i A-laget.

Det är en spelare vi älskar att ha i det egna laget, och frågan är om inte motståndarnas supportrar har samma känslor – för vem skulle de annars försöka störa med sina buarop..?
Hans namn är Jonas Larholm och i slutspelet har Sävehofs spelare i tröja 7 blivit än mer värdefull för laget. Han har fått större ansvar i spelet och haft en fantastisk utdelning som straffskytt – 37 mål så här långt.
– Jag har varit lyckosam, fast det är klart att det handlar om skicklighet också. Och tur, men det förtjänar man ju…

Jonas Larholm utvecklar tankarna om straffskyttet:
– Det är inte världens enklaste att stå där, fri med målvakten. Men det är roliga dueller och jag har bra självförtroende från sju meter. Jag har studerat målvakterna, precis som de studerar mig. Jag vet ungefär vilka alternativ jag har att välja på och ibland har jag nästan bestämt mig för hur jag ska skjuta när jag kom fram till traffkastlinjen. Jag hoppas jag får förtroendet igen, säger han.

Fast det är inte bara straffkasten som personifierat Larholms sätt att uppträda i slutspelet. Han har en större roll i spelet också, och har skämt bort publiken med många elegenta framspelningar. Han är förstås rutinerad, har spelat 211 landskamper, tio säsonger i Sävehof och tio säsonger som utlandsproffs – men han säger att erfarenheten inte behöver vara avgörande för att hålla nerverna under kontroll i viktiga sammanhang.
– Jag gillar ju det här, när det gäller mycket. Men både vi och Alingsås har unga spelare som också klarar att leverera och jag gillade de stora matcherna också när jag  var yngre. Jag tror att det handlar mer om hur man förbereder sig, säger han.

Nu är SM-finalen inne i den avgörande veckan. Och Larholm hoppas verkligen att det blir spel även i en femte match.
– Vi har kniven på strupen, och vi har ingenting att förlora. Jag tror att vi kan försöka många olika saker under matchen, oavsett hur läget är. Lagen är jämna och jag tror att chanserna är 50-50, säger matchens profil.