Sävehof (D) vs Herning

Domare Daniel Freitas & Cesar Carvalho

Publik 342

TusSies Metzingen vs Sävehof

Domare Davor Loncar & Zoran Loncar

Publik 900

IK Sävehof (D) vs Siofok KC

Domare Eshref Beqiri & Ilir Krasniqi

Publik 348

Siofok KC vs IK Sävehof (D)

Domare Marina Duplii & Olena Pobedrina

Publik 1500

Herning vs IK Sävehof (D)

Domare Florian Hofer & Andreas Schmidhuber

Publik 818

IK Sävehof (D) vs TusSies

Domare Malgorzata Lidacka & Utszula Lesiak

Publik 534

Nantes Loire Atlantique HB vs IK Sävehof (D)

Randers HK vs IK Sävehof (D)

Publik 875

Domare Silviya Markovska (BUL) och Jonko Vutov (BUL)

IK Sävehof (D) vs VfL Oldenburg

Publik 478

Domare Matan Lindenbaum och Dor Laron

Sävehof vann målrik match mot Oldenburg med 37–33. Damerna är nu inne på en fyra matcher lång segersvit.

– Vi släpper boll bra i anfallsspelet och är lite kvickare än dem, säger tränare Henrik Signell.

Det var ett Sävehof med gott självförtroende som var på jakt efter sin fjärde raka seger i EHF-cupmatchen mot Oldenburg. Och med fart och fläkt började det bra i Partille Arena för hemmalaget. Johanna Bundsen stängde igen i mål, framåt trillade bollarna in och redan efter dryga fem minuter stod det hela 5–0.

Det tog knappa sju minuter innan tyskorna gjorde sitt första mål och därefter åt man sig allt närmare. Vilket gladde den inte så stora men sannerligen högljudda Oldenburg-klacken på ena långsidan. Men glädjen blev kortvarig. För Sävehof var det bättre laget i första halvlek och kunde gå till halvtidsvila med ledning 18–14. 

Den andra halvleken började jämnt. Båda lagen spelade bra anfallsspel, samtidigt fanns det mer att önska i försvarsspelet då båda lagen, flertalet gånger, fick göra enkla mål. Detta gjorde det svårt för Oldenburg att komma riktigt nära. Sävehof vann med 37–33 och Henrik Signell är nöjd med vad han fick se av sitt lag.

– Vi trycker bra och göra mycket mål. Det var det vi pratade om. Vi vet att de är lite tröga i hemspringet och har inte samma ork och bredd som vi har. Sen finns det mer att göra försvarsmässigt. Vi gör det vi ska bakåt men inte mer.

Vad är det som inte fungerar bakåt?

– Vi håller inte riktigt ihop det. Det där sista lilla valet vi gör en och en eller två och två. De får några enkla mål. Där finns det lite att ta av men det är vi medvetna om.

Nästa match spelas borta mot Boden på torsdag men redan på onsdag kan ni se herrarna spela mot Skövde i Partille Arena. Köp biljett här.

VfL Oldenburg vs IK Sävehof (D)

Domare Martin Lillepea och Marion Kull (EST) delegat Kenneth Abrahamsen (NOR)

Publik 823

Sävehof vann rysare mot Oldenburg med 32–30 på bortaplan. Nu närmar man sig Nantes och Randers i tabelltoppen.

– Vi är lite stukade just nu men vi krigade oss till segern i dag, säger en nöjd Henrik Signell.

Efter en tid med sämre prestationer var Sävehof tillbaka ordentligt när man besegrade Kristianstad med 40–19 tidigare i veckan. Laget fick till spelet över hela banan vilket fick både spelare och ledare att dra en lättnadens suck.

Under söndagen väntade tyska ligasexan Oldenburg och match i EHF-cupen där Sävehof hade kammat noll efter två omgångar. De första två poängen skulle dock komma och detta efter en nervkittlande match som levde hela vägen in i slutet.

– Vi är lite stukade just nu men vi krigade oss till segern i dag, säger Henrik Signell på en taskig lina från nordvästra Tyskland.

– Loui (Sand) är fortsatt skadad och Hallagård fick stanna hemma för att hon är och har varit sjuk en del.

Sävehof låg under med 14–18 i paus men ryckte i sedvanlig ordning upp sig under den andra halvan av matchen och segertåget rullar nu vidare efter att segersiffrorna skrivits till 32–30.

– Jag är väldigt nöjd med insatsen men framförallt moralen vi visar. 

Hur stärkta blev ni av vinsten mot Kristianstad?

– Mycket, tror jag. Vi förstärkte lite vad det handlar om i denna tuffa perioden: Att verkligen knyta näven och att varje individ gör det. Alla måste dra sitt strå till stacken och göra det man är bra på. Först då blir vi ett bra lag.

Ida Odén gjorde hela elva mål i söndagens match och visade upp ett stort mod i flertalet situationer under matchen. 

– Ida är fantastisk i dag. Hon stack verkligen in näsan och gick i bräschen för hela laget, säger tränare Henrik Signell.

Nu väntar match mot VästeråsIrsta i Partille Arena på onsdag och då går laget för sin tredje raka seger. Biljetter köper ni här.

 

Henrik Signell innan matchen.

På söndag reser Sävehofs damer till nordvästra Tyskland för match mot Oldenburg i EHF-cupen. Det samtidigt en chans för Sävehof att få kontakt med Nantes och Randers som toppar gruppen.

– Så kanske det är, men jag har inte tittat i tabellen och den är intresserar mig inte just nu. Det är åtta poäng kvar att spela om, och jag vill framför allt att vi ska hitta tillbaka till den nivå som vi vet att vi kan hålla, säger tränaren Henrik Signell.

Han ser gärna en upprepning av insatsen från Kristianstadmatchen i SHE.

– Där fick vi allt att stämma som inte fungerat i våra två matcher i EHF-cupen. till den m inte fungerat i våra tvignell.m, och jag vill framför allt att vi ska hitta tillbaka till den å matcher i EHF-cupen, säger Signell.

Oldenburg har precis som Sävehof inlett med förluster mot Nantes (30-37) och Randers (24-28), och Henrik Signell har en känsla av att det finns bra möjligheter att nå framgång om man får ihop bitarna.

– Oldenburg bygger spelet mycket på individerna, och det gör att det inte är ett riktigt klassiskt spel och att vi måste vara vaksamma på avslut och genombrott precis hela tiden. De kommer hugga direkt om vi slappnar av. Klarar vi av att ha den kontrollen och dessutom snabba i omställningar så har vi en god chans. Tror att det finns utrymme för vårt kontringsspel mot den här motståndaren, säger han.

Matchen spelas klockan 14.00 på söndag.               

IK Sävehof (D) vs Nantes Loire Atlantique HB

Publik 537

Domare Katalin Pech (HUN) och Maria Vagvölgyi (HUN)
Delegat Pablo Permuy (ESP)

IK Sävehof (D) vs Randers HK

Publik 619

Domare Lars Jorum och Havard Kleven

Henrik Signell inför matchen

Det är dags för första omgången i EHF-cupen och Henrik Signell har stor respekt för -motståndaren Randers HK.

– Danska lag är bra, ligan är jämn och håller hög nivå. Det är svårt att säga hur matchbilden kan bli, men jag tycker på förhand att Randers som lag är jämbördigt med oss, så jag förväntar mig en jämn och tuff match, säger Sävehofs tränare.

För Randers är det första gången laget kommit till ett gruppspel i europacuperna. I sista kvalomgången slogs polska Lublin ut efter två jämna matcher (28-27 hemma, 23-23 borta). I Randers finns två svenska spelare, Clara Monti Danielsson (tidigare Lugi) och Daniela Gustin.

Man kan misstänka att Gustin har en egen hejaklack i Partille Arena, för hon kommer från Göteborg och lämnade Kärra våren 2013 för spel i först Tyskland och nu Danmark. Och Henrik Signell har bra koll på den 22-åriga högersexan, för han lät henne debutera i landslaget i höstas.

Sävehof kommer till spel efter två segrar och 76 mål mot Skara i SHE.

– Det är inte riktigt så att vi kan se de matcherna som värdemätare inför den här matchen. Vi kan inte förvänta oss att hamna i samma lägen och lika ofta som mot Skara, men visst har vi en bra känsla och självförtroende, säger Henrik Signell.

Olivia Mellegård, som ådrog sig en hjärnskakning i landslaget under EM, är tillbaka i träning och möjligen är hon redo att hoppa in i spel redan mot Randers.

Det är avkast söndag klockan 15.00 i Partille Arena. Mot uppvisande av biljett från SHE-matchen mot Skara har du fri entré mot Randers.