Dubbelevenemang ikväll i Partille Arena
Se 2 matcher, betala för 1
Köp biljetter >>>

 

Sävehof vs Hallby 18.00

Fem matcher i upptakten av Handbollsligan har gett lika många poäng för Sävehof, och nu väntar nykomlingen Hallby i Partille Arena. Det låter som kassaskåpssäkra poäng för svenska mästaren, men så vägrar sportchefen och coachen Emil Berggren att se det:

– Jag förväntar mig en bra match, ingen underskattning och seger, säger han och utvecklar snabbt:

– Vi kan inte tro att det ska gå vägen utan att vi gör arbetet som krävs. Vi mötte Hallby på försäsongen, ledde klart efter halva matchen men tappade och klarade med mycket tur att spela oavgjort. Vi möter en nykomling med energi och då behöver vi vara på vår vakt för att lyckas.

Parallellt med Handbollsligan har Sävehof spelat och vunnit tre matcher i Champions League, och Emil Berggren tycker att den matchintensiva perioden ändå varit relativt lugn.

– Visst märker vi av om det bara blir en dags återhämtning, som inför matchen mot Alingsås, men det är tack och lov inte ofta det blir så tätt mellan matcherna. Jag upplever att våra spelare är professionella och klarar att återhämta sig med både vila och energi med det schema vi har just nu, säger han.

Att det är olika form av handboll internationellt mot spelet i Handbollsligan är heller inget som vållar laget några bekymmer.

– Vi har olika matchplan i olika matcher, oavsett om det är i Champions League eller mot svenska lag. Vissa lag passar det sig att vi möter högre upp i banan och andra lag längre ner. Så är det, säger Emil Berggren.

Sävehofs får spela utan Gzim Salihi mot Hallby. Han skadade handen i senaste matchen, har blivit sydd men kan inte spela med risk för att slå upp såret igen.

 

Sävehof vs Skövde 19.45

Säsongen är bara två tävlingsmatcher gammal, och det är långt kvar innan lagbygget Sävehof 2020 är färdigt, men tränaren Rasmus Overby är nöjd med vad han sett så här långt.

– Jag tycker att vi redan spelar bra handboll, men ju mer tid vi får tillsammans desto bättre kommer det att bli. Vi kommer såklart också göra misstag, och alla måste förstå att det tar tid att få ihop alla delar i ett lag där mycket ska sättas samman, säger han.

Seger mot Skuru och oavgjort mot Heid är resultaten så här långt, och nu ökar matchtempot betydligt. Det blir fem matcher på två veckor – först Skövde HF i SHE och sedan Györi (i Ungern) i Champions League, Boden (borta) i SHE, Krim (hemma) i CL och VästerårIrsta (borta) i SHE.

– Nu har vi haft en bra träningsvecka och är sugna på att spela match igen, säger Rasmus Overby.

Mot Skövde förväntar sig Sävehof-tränaren en fartfylld handboll och bra utdelning.

– Vi kommer ha fokus på att få att hjälpa målvakterna att kunna rädda Skövdes skottförsök, för att sedan kunna sätta igång snabba anfall. Det ska vara en handboll som publiken gillar, säger Rasmus Overby.