Champions League
Sävehof vs Krim
Söndag 13 oktober 15.00

Köp biljetter >>>

Det är många spelare i Sävehof som för stunden inte är tillgängliga för spel. Det betyder å ena sidan ett mer orutinerat lag, men å andra sidan också att många andra spelare för chansen att visa vad de kan.

– Vi tänker i första hand på att spela bra handboll, och lyckas vi med det ökar vi också möjligheterna att vinna, säger tränaren Rasmus Overby inför Champions League-matchen mot RK Krim Mercator.

Sävehof förlorade mot Györi i första matchen i Champions League, men Rasmus Overby tycker ändå att det fanns flera positiva saker att plocka med sig från det mötet:

– Man ska ha klart för sig att lagen på den här nivån är extremt aggressiva och att det går väldigt snabbt ute på planen. Jag tycker att vi på flera sätt gjorde en bra insats mot Györi, och det vill vi ta med oss i det fortsatta spelet på internationell nivå, säger han.

I veckan hann Sävehof också med att besegra Boden i SHE. I den matchen saknades spelare som Thess Krönell, Emma Ekenman-Fernis, Joanna Lindvall-Haggren, Elin Karlsson och Ella Frykmer. Istället fick exempelvis Kajsa Lindberg, som fyllde 17 år för en månad sedan, chansen och tog den.

– När man ser hur Kajsa tar för sig får vi ett kvitto på att vi har en bra akademi med många bra tränare i Sävehof, säger Rasmus Overby.

Nu väntar match med motstånd av en helt annan kaliber än Boden.

– Det är en kul utmaning för oss. Och publiken kommer få se en snabb handboll med många anfall. Vi ska jobba hårt för att inte bjuda Krim på för många öppna lägen och för att själva ta tillvara på de möjligheter vi får i vårt spel, säger Rasmus Overby.