Sävehof vs Helsingborg
måndag 7 oktober 19.00 i Partille Arena
Köp biljett >>>

Bortalaget Helsingborg:

Det har blivit en seger på sex matcher i inledningen av Handbollsligan för OV Helsingborg. Tränaren Krister Lindgren hade gärna sett att det varit någon mer, men tycker också att laget öppnat seriespelet helt okej.
– Vi har gjort det bra bakåt i de flesta matcherna. Vi har fått bättre fart i kontringsspelet och anfallet får komma efter hand, säger han.

Målsättningen för säsongen är nytt kontrakt och att på sikt etablera sig högre upp i serien. Att möta svenska mästarna på bortaplan betyder dock inte att man lägger sig platt.
– Lagen som spelar i Europa är mer belastade än oss andra, så har de den där dagen då de bjuder på något vill det till att vara beredd och ta chansen, säger Krister Lindgren.

Helsingborg kommer till spel utan Anton Månsson (ryggproblem) och Linus Nilsson (ljumskarna).
– Det kan hända att vi ändrar en del i vårt försvarsspel, säger Krister Lindgren.

Hemmalaget Sävehof:

Det är tätt mellan matcherna för Sävehof, men det är en utmaning som passat laget bra så här långt. Tränaren Kristian Berndtsson räknar förstås med att motivera spelarna till nya framgångar mot Helsingborg.
– Det handlar om att komma upp i prestation. Jag är tillfreds med vår högsta prestation, men det gäller att göra jobbet också. Det finns inga dåliga lag i den här serien, och är vi inte där riskerar vi att åka på en smäll, säger han.

Alla spelare i truppen är friska, och Kristian Berndtsson räknar med att matcha laget på samma sätt som tidigare.
– Det kan alltid hända saker under spelets gång som justerar våra tankar, men det är ju sanna matchplan som vi alltid har. Vi har inte så bred trupp att vi kan avlasta med en helt ny lina och tro att spelet fungerar på samma sätt som annars. Därför ser vi alla matcher på samma sätt, oavsett vilket lag vi möter i Handbollsligan eller i Champions League, förklarar Berndtsson.

Han pratar om inställning och att framgångarna bygger på skärpt försvarsspel och tålamod i anfallet.
– Helsingborg har många bra spelare, och Sävehof har förlorat mot dem tidigare så vi vet att vi måste göra jobbet för att klara den här uppgiften, säger Kristian Berndtsson.