Partille Cup

www.partillecup.com>>>

World of Handball – Startades av IK Sävehof i Partille 1970

Turneringen spelas för första gången. Spelplatsen är Vallhamra i Partille. Redan 1963 genomförde föreningen IK Sävehof en turnering under namnet Junior Cup-63. Tyvärr ödelades alla planer under evenemanget på grund av vädret bestående av regn, åska och hagel. 1970 startade man upp igen då flera skolgårdar av asfalt hade fått handbollslinjer. Namnet Partille Cup togs i bruk och turneringen anses av många som föregångaren för alla liknande turneringar i världen.

Partille Cup är världens största och mest internationella handbollsturnering för ungdomar. Evenemanget utspelar sig i Göteborg under vecka 27 varje sommar. Sedan starten 1970 har över 400 000 deltagare från 90 länder och sex kontinenter deltagit. Varje år deltar över 21 000 deltagare från 1 100 lag. Och siffrorna ökar för varje år.

Den 29 juni – 4 juli 2015 kommer Partille Cup spelas för 46:e året i rad. Fjolårets turnering var en av de största med över 1 000 lag och över 21 000 deltagare från 41 nationer.

”Partille Cup har funnits i 45 år och en kort avrapportering skulle kunna lyda: 400 000 tjejer och killar från 93 länder och sex kontinenter har mötts på handbollsplanen i Partille Cup”.

Partille Cup som event

Partille Cup är ett av världens mest kända och uppskattade evenemang inom ungdomshandbollen. Turneringen bidrar till gemenskap. Det skapas ett tillfälle då ungdomar ifrån hela världen kan mötas, med olika bakgrunder och kulturer. Tillsammans med Göteborgs invånare umgås man, lär sig mer om varandra och förståelse skapas. Att den gemensamma nämnaren är intresset för idrott och framför allt handboll bevisar att idrotten är viktig och likaså Partille Cups mission att sprida handbollen internationellt där turneringen förblir den gemensamma mötesplatsen.

Vi hoppas att ni vill vara med och känna den glädje och atmosfär som skapas. Den är unik och finns troligtvis ingen annanstans än just här under Partille Cup.

www.partillecup.com>>>