HANDBOLLSGYMNASIUM

Vi är mycket stolta över att kunna erbjuda ett handbollsgymnasium med allt du behöver inom max 5 minuters promenad. En Arena med 2 idrottshallar, fullutrustat gym på Improve Health, sjukgymnaster på Improve Rehab. Gymnasiet rakt över vägen med matsal där frukost serveras och lägenheter för spelare som flyttar utifrån i direkt anslutning.Som instruktörer använder vi oss av välutbildade ledare med mångårig erfarenhet av handboll på högsta nivå. Därutöver kryddar vi handbollsutbildningen elit- och landslagsspelare från våra A-lag som instruerar och bidrar med sina erfarenheter. 

Partille gymnasium samverkar med IK Sävehof och genom samarbete ligger fokus på dig som individ och din utveckling. Vi vill ha en tät kontakt med din klubblagstränare för att göra just dina förutsättningar så optimala som möjligt för att nå eliten. Vi kombinerar teknisk, taktisk och fysisk träning för att skapa de bästa förutsättningarna. Teoretiskt kunnande får du inom kost, träningslära, matchanalys och ledarskap. Här får du även arbeta mycket med din mentala inställning för att bli en vinnare och nå elit. Vi använder kursen tränings- och tävlingslära, tillsammans med våra andra idrotter för att verkligen få en fördjupning kring de delar som är gemensamma för våra idrotter. Det handlar då om kost- och näringslära samt hur du lär dig träna alla delar du behöver för att prestera. Vi berör även skador och hur du förbereder dig för tävling på bästa sätt.

Redan när du kommer som ny elev på hösten i åk 1 lär vi oss praktiskt hur man lagar några ”enkla” maträtter. Självfallet får du frukost på skolan efter morgonpasset. Vi erbjuder också, mot självkostnadspris, ett middagspaket om du inte känner att du vill laga mat hemma varje dag.

Inom den sociala biten vill vi skapa trygghet och kamratskap som grund för att du ska kunna växa till en elitspelare och människa inom den lagidrott som vi utövar. 

Vår ambition är också att ge dig så mycket av baskunskaper och ledaregenskaper som gör att du även kan se dig i rollen som en framtida handbollsledare, domare, eller inom föreningslivet. 

IK Sävehof erbjuder dessutom nya spelare som kommer utifrån och väljer att spela för IK Sävehof att vara med i Gymnasiefamiljen som är ett socialt nätverk med vuxna personer där man får en kontaktperson som man kan kontakta om man behöver. Tillsammans ses och hittar gymnasiefamiljen på några gemensamma aktiviteter per termin.  

Redan när du kommer första veckan ligger ett träningskitt och väntar på dig. Du har en elevhandledare som hjälper dig till rätta i skolmiljön och vi erbjuder boende för hela gymnasietiden.

Historik och Partille Gymnasium
Handbollsgymnasiet med specialidrott Handboll har funnits sedan 2003. Sedan dess har verksamheten utvecklats och från hösten 2011 blev gymnasiet certifierat genom Svenska Handbollsförbundet (NIU). Detta innebär att verksamheten är kvalitetssäkrad inom de ramar och krav som ställs inom Svensk Handboll. Du kan kombinera NIU-handboll med skolans alla program (ej estetiska). Partille Gymnasium är en kommunal gymnasieskola med behöriga lärare och kan även erbjuda en del resurser utanför lärare och instruktörer. Vi tänker då på SYV, skolsköterska, kurator samt att vi har sjukgymnastik kopplat till oss.

Ansökan och uttagningsprocess

Ansökan skall göras senast den 1 december 2021.

Uttagningen är en heldag, den 6 december, som innefattar praktiska handbollspass, fystester, intervjuer, rundvandring och information. Vi tar ut och bedömer utifrån följande förmågor, fys, teknik spelförståelse och motivation.

Besked om ni blivit antagna får ni i mitten av januari.

Ansök via länk

Kontakt

Är du intresserad av att veta mer om Partille Handbollsgymnasium när det gäller handbolls- eller skolfrågor kontaktar du:

Kontaktperson Handbollsfrågor: Linus Ekman, linus@savehof.se 0733-80 90 25

Kontaktperson skolfrågor: Magnus Garå, magnus.gara@partille.se 0702-800938