CSR #viställerupp

Som CSR-partner är ni med och bidrar till Sävehofs långsiktiga sociala arbete. Genom er medverkan skapas en viktig lokal samhällsutveckling till en bättre, mer hälsosam och inkluderande plats för barn och unga. Era kunder och medarbetare kommer att känna stolthet över ert företag som bidrar till viktig social hållbarhet.

Vad är #viställerupp?

Handbollens 26 elitlag i dam-och herrligorna har gemensamt bestämt sig för att gå samman under namnet #viställerupp för att visa våra samhällsinsatser och för att kunna göra mer för fler barn och unga tillsammans med företag, privatpersoner och organisationer som vill bidra till en hållbarare värld att växa upp i.

 

IK Sävehof bidrar exempelvis till samhällsinsatser genom att:

  • Prioritera områdena hälsa, rörelse, jämställdhet, inkludering och integration.
  • Sävehof sätter 1500 barn och unga i rörelse. Att vara i rörelse främjar och motverkar psykisk och fysisk ohälsa. Forskning visar även att inlärningsförmågan ökar markant i samband med fysisk aktivitet.
  • Sedan många år tillbaka arbetar Sävehof för att bibehålla och främja jämställdheten och idag är det 52 % tjejer och 48 % pojkar i verksamhet.
  • Vi vill att alla ska få vara med i gemenskapen och känna sig inkluderad därför att det viktigt att satsa på ”Handboll för alla” för barn och unga med intellektuella funktionsvariationer. Under hösten 2020 inkluderade vi även Rullstolshandboll. 
  • Vi arbetar med olika integrationsprojekt under året, till exempel med ”Arenor som förenar”, där vi samarbetar med Skanska, Angeredsgymnasiet, Partille Gymnasium, för att bygga broar mellan de olika områdena, träna på det svenska språket  och inspirera till rörelse.
  • Vårt årliga flaggskepp Partille Cup ger 20 000 ungdomar från 50 länder möjlighet att mötas, bygga relationer och knyta band för framtiden.
  • Vi försöker ständigt hålla oss uppdaterade på vad som händer i vår omgivning. Vår ambition är att utbilda spelare och våra 250 ledare inom högaktuella ämnen för att bidra till en trygg fritidsmiljö.
  • Vi anser att handbollen skall bidra till ”lära för livet”, bl.a har drygt 3000 handbollsungdomar hittills fått besöka  koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau och Theresienstadt  i samband med våra ungdomsresor, besök som inte lämnar något oberörd.

 

Det här är bara några av våra samhällsinsatser. Vill du veta mer eller vill du bli vår CSR-partner i #viställerupp

Kontakta anette@savehof.se 0723-080834

 

Se Sävehofs #viställerupp film