CSR-projekt
– Internationellt, nationellt och lokalt

 Corporate Social Responsibility (CSR) innebär ett socialt ansvar. Det vill vi, både på och utanför plan. Sävehof är i sig, med 1500 ungdomar och ledare, ett av Sveriges största CSR-projekt. Räknar vi därtill in Partille Cup med 20000 deltagare från ett 50-tal länder kanske rentav i topp i världen.

Vi vill fostra goda samhällsmedborgare och skapa förståelse med vänskap över gränserna. Våra partners delar vår värdegrund.

Sävehof står för

  • Jämställd idrott för kvinnor och män, flickor och pojkar
  • Bredd- och elitsatsningar.
  • Inga utslagningar, bara uttagningar.
  • Verksamhet i nationell och internationell miljö

Handboll för Alla
Sävehof startar som en av de första klubbarna Handboll för Alla som en del av ordinarie verksamhet och är en gående handboll riktad till barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Hela familjen är välkommen för att träffas och utbyta erfarenheter. Du som är i behov av assistenthjälp ser till att den finns med som stöd under träning. Ambitionen är att Handboll för Alla i Sävehofs regi omfattar en grupp för 7-12 år och en grupp för 13 år och äldre, båda grupperna med både pojkar och flickor. Tanken är att verksamheten skall följa Upp&Ner och

Härs & Tvärs koncepten utarbetade i samråd med Svenska Handbollsförbundet. Du kan läsa mer om detta på svenskhandboll.se/spelahandboll

Stadsmissionen
Vi bjuder årligen in 50-talet hemlösa till elitseriematch med förtäring och klubbens T-shirt.

Kvibergs HK
En ny klubb som vi startat upp för att sprida handbollen i Göteborg.

Sävehofs reseprogram
Ett gediget reseprogram för klubbens ungdomar med utbyten mellan länder.

Prové – attityd

I samarbete med Prové – attityd vi vill påverka barn och ungdomars attityder och ge bättre förutsättningar för ett gott och friskt liv genom att bidra till en sund värdegrund i vår förening.

Dunross
Alla ungdomar ska få ha möjlighet att deltaga på lika villkor utan utslagning.

Östhjälpen
Sävehofs stolthet! Eller kanske rättare sagt ett verk av två tidigare framlidna Sävehofare.