CSR

#viställerupp

Damligan och herrligan tillsammans.

Vad är #viställerupp? #viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. #viställerupp är också ett sätt för oss att kommunicera de positiva värden som handbollen står för. En handbollsspelare ställer upp för sina medmänniskor både på och utanför planen.

Vad ingår i #viställerupp? #viställerupp är en gemensam benämning av våra samhällsengagemang. Varje klubb väljer själv vilka aktiviteter inom samhällsområdena Hälsa, Integration, Inkludering och Utbildning som man inkluderar i #viställerupp. Fokus är på barn och ungdomar.

Varför gör alla klubbar detta tillsammans? Vi vill bli bättre på att lyfta allt de positiva som vi redan gör för barn och ungdomar. Om vi kan få större uppmärksamhet och mer resurser så kan vi också stärka och utveckla detta arbete.

Sävehofs spelarambassadörer? Linnea Pettersson och Jonathan Edvardsson

#viställerupp har fyra löften; 1) Hälsa: Vi sätter barn och ungdomar i rörelse. 2) Inkludering: Vi vill ge alla barn och ungdomar chansen att delta. 3) Integration: Vi ser till att barn och ungdomar från olika bakgrunder får mötas. 4) Utbildning: Vi vill ge alla barn och ungdomar chansen att utvecklas. 

Vill du bli en del av #viställerupp eller veta mer om Sävehofs verksamhet? Kontakta Anette Tingets som är CSR-ansvarig. anette@savehof.se, 072-3080834.

Se Sävehofs film om #viställerupp med Kjell Vilhelmsen (framtagen november 2019); KLICKA HÄR för att se filmen

 

Sävehofs CSR-projekt
-Internationellt, nationellt och lokalt

Corporate Social Responsibility (CSR) innebär ett socialt ansvar. Det vill vi, både på och utanför plan. Sävehof är i sig, med 1500 ungdomar och ledare, ett av Sveriges största CSR-projekt. Räknar vi därtill in Partille Cup med över 20000 deltagare från ett 50-tal länder kanske rentav i topp i världen. Vi vill fostra goda samhällsmedborgare och skapa förståelse med vänskap över gränserna. Våra partners delar vår värdegrund.

Sävehof står för:

– Jämställd idrott för kvinnor och män, flickor och pojkar.
– Bredd- och elitsatsningar.
– Inga utslagningar, bara uttagningar.
– Verksamhet i nationell och internationell miljö.

Arenor som förenar

Göteborgsregionen står inför stora samhällsutmaningar där integration är en av de största. Ett samarbete mellan oss fyra parter (Skanska, Angeredsgymnasiet, Partille Gymnasium och IK Sävehof) syftar till att överbrygga en del av de barriärer som finns – såväl fysiska som mentala – genom att bygga broar med hjälp av träning, utbildning, gemenskap och hälsa. Samarbetet tar sin utgångspunkt i de två arenorna Angered Arena och Partille Arena.

Handboll för Alla

Sävehof startar som en av de första klubbarna Handboll för Alla som en del av ordinarie verksamhet och är en gående handboll riktad till barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning. Hela familjen är välkommen för att träffas och utbyta erfarenheter. Du som är i behov av assistenthjälp ser till att den finns med som stöd under träning. Handboll för Alla i Sävehofs regi omfattar en grupp för 7-12 år och en grupp för 13 år och äldre, båda grupperna med både pojkar och flickor.Vi samarbetar med Svenska Handbollförbundet för att utveckla handboll för denna grupp. Du kan läsa mer om detta på svenskhandboll.se/spelahandboll

Dunross

Alla ungdomar ska få ha möjlighet att deltaga på lika villkor utan utslagning. Läs mer här >>>

Stadsmissionen

Vi bjuder årligen in 50-talet hemlösa till elitmatch.

Kvibergs HK

En ny klubb som vi startat upp för att sprida handbollen i Göteborg. 250 spelare och ledare.

Sävehofs reseprogram

Ett gediget reseprogram för klubbens ungdomar med utbyten mellan länder.

Prové – attityd

I samarbete med Prové – attityd vi vill påverka barn och ungdomars attityder och ge bättre förutsättningar för ett gott och friskt liv genom att bidra till en sund värdegrund i vår förening.

Ronald McDonald Hus

Är en hemlik och trygg boendemiljö som fungerar som ett ”hem hemifrån” för svårt sjuka barn och deras familjer. Här kan hela familjen bo tillsammans under tiden det sjuka barnet behandlas på det närliggande sjukhuset. Våra spelare gör besök i huset. Vi har även ett stort samarbete med Drottning Silvias Barn- & Ungdomssjukhus. Barn/familjer ges möjlighet att se elitmatcher gratis.