CSR #viställerupp

Som CSR-partner är ni med och bidrar till Sävehofs långsiktiga sociala arbete. Genom er medverkan skapas en viktig lokal samhällsutveckling för en bättre, mer hälsosam och inkluderande plats för barn och unga. Era kunder och medarbetare kommer att känna stolthet för ert företag som bidrar till viktig social hållbarhet.

Vad är #viställerupp?

Handbollens 26 elitlag i dam-och herrligorna har gemensamt bestämt sig för att gå samman under namnet #viställerupp för att visa våra samhällsinsatser och för att göra mer samhällsnytta. 

IK Sävehof bidrar exempelvis till samhällsinsatser genom att:

  • Prioritera områdena hälsa, rörelse, jämställdhet, inkludering och integration.
  • Sävehof sätter 1500 barn och unga i rörelse. Att vara i rörelse främjar och motverkar psykisk och fysisk ohälsa samt visar forskningen att inlärningsförmågan ökar markant i samband med fysisk aktivitet.
  • Vi försöker ständigt att hålla oss uppdaterade på vad som händer i vår omgivning för att kunna utbilda spelare och våra 250 ledare inom högaktuella ämnen för att bidra till en trygg fritidsmiljö.
  • Vi anser att handbollen skall bidra till ”lära för livet”, bl.a har drygt 3000 handbollsungdomar hittills fått besöka  koncentrationslägren Auschwitz-Birkenau och Theresienstadt  i samband med våra ungdomsresor, besök som inte lämnar något oberörd.
  • Sedan många år tillbaka arbetar Sävehof för att bibehålla och främja jämställdheten och idag är det 52 % tjejer och 48 % pojkar i verksamhet.
  • Vi vill att alla får vara med i gemenskapen och känna sig inkluderad därför att det viktigt att satsa på ”Handboll för alla” för barn och unga med intellektuella funktionsvariationer. Under hösten 2020 inkluderar vi även Rullstolshandboll.
  • Vi arbetar med olika integrationsprojekt, till exempel med ”Arenor som förenar”, där vi samarbetar med Skanska, Angeredsgymnasiet, Partille Gymnasium, för att bygga broar.
  • Vårt årliga flaggskepp Partille Cup ger 20 000 ungdomar från 50 länder möjlighet att mötas..

Det här är bara några av våra samhällsinsatser. Vill du veta mer eller vill du bli vår CSR-partner i #viställerupp

Kontakta anette@savehof.se 0723-080834

Se Sävehofs #viställerupp film