Handboll, Handbollsligan, SŠvehof - Karlskrona

MATCHRAPPORT KARLSKRONA

Herrarna krigade till sig en seger med 27–25 på bortaplan mot Karlskrona. En av matchens bästa spelare var målvakten Per Sandström.

– Vi gör en solid match och håller oss hyfsat till det vi ska göra, säger burväktaren.

Efter en dryg veckas ledighet från match var det dags för herrarna att möta Karlskrona på bortaplan i Handbollsligan. Ett Karlskrona som hade förlorat sina fyra senaste matcher och inte tagit en seger sedan den 20:e november. Sävehof förlorade mot Guif i den förra omgången och har varierat i sina prestationer vilket gjorde den här matchen oviss på förhand.

Den började svängigt och båda lagen hade svårt att hitta rytmen i spelet. Försvarsspelet hos Sävehof hade mer att önska och om Karlskrona varit noggrannare i sina avslut kunde man kopplat greppet om den här tillställningen.

– Några av de skotten som kommer till beror inte på systemfel utan snarare individuella fel. Så oavsett vad man har pratat om innan så blir det svårt att reparera ett sådant fel, säger Per Sandström.

Lagen spelade jämt den första halvleken ut och när Mario Cvitkovic räddade Johan Fagerlunds sista skott blåste domarna för halvtid med ställningen 11–12.

Den andra halvleken tog vid där den första slutade – mycket kamp och lite finlir. Sävehof spelade mer individuellt än som ett lag i anfallsspelet och fick kämpa frenetiskt för varje mål. Det var vid den här tiden av matchen som Sandström fick visa klassen. Han hade förvisso inte den bästa räddningsprocenten men stod för flertalet vassa räddningar.

– Båda målvakterna är igång nu igen så det känns riktigt bra, säger Robert Wedberg.

Även om inte allt kuggade i för bortalaget lyckades man ändå hela tiden hålla Karlskrona bakom sig i målkolumnen. Och när Sandström räddade ett friläge som Viktor Ottosson sedan kunde kontra in 24–26 på med dryga minuten kvar att spela, var matchen avgjord. Sävehof vann till slut med 27–25 och tog därmed en riktig kämpaseger.

– Det är så här att spela bortamatch i Handbollsligan. Det gäller att plocka hem poängen och det är jag fantastiskt nöjd med att vi gör i dag, säger en lättad Robert Wedberg.

Nu väntar Kristianstad i Partille Arena på onsdag och biljett köper du här.

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..