Handboll, SHE, Semifinal 3, SŠvehof - Skuru

MATCHBOLL SÄVEHOF

Johanna Bundsen storspelade när damerna skaffade sig matchboll i semifinalserien mot Skuru. Vinner Sävehof på onsdag är laget klart för SM-final.

– Jag känner mig i väldigt bra form, säger Johanna Bundsen.

Efter fyramålsförlusten senast (23–19) var Sävehof ute efter att studsa tillbaka i den tredje semifinalen mot Skuru. Förra matchen hade Gulsvart problem mot Skurus aggressiva försvar. Henrik Signell tyckte att anfallsspelet blev för statiskt och stressat.

– Vi var inte alls nöjda efter förra matchen. Vi ville inget annat hellre än att göra en bra prestation här i dag, säger Johanna Bundsen.

Under lördagen inledde Sävehof desto bättre framåt och rusade iväg på resultattavlan. Redan efter dryga sju minuter hade hemmalaget i Partille Arena gått upp i en 6–0-ledning och spelaren som stod för det mesta framåt var Jamina Roberts. Den snart 27-åriga vänsternian gjorde fyra mål i den första halvleken.

Men bäst på plan efter 30 minuter var Johanna Bundsen. Vitklädda Skuru hade svårt att hitta in bakom den storspelande målvakten. Efter 8:35 hade man fortfarande inte gjort något mål och efter halva matchen stod Bundsen på 75 i räddningsprocent. Resultatet i halvtid: 13–4.

Sävehof började den andra halvleken på samma sätt som man startade matchen. Bundsen fortsatte spika igen och när Skuru gjorde sitt femte mål hade Sävehofs burväktare hållit nollan i över 15 minuter.

– Det är inget jag tänker när jag spelar men det är ju gött om det är så.

Det blev en lugn avslutning på matchen där tränare Signell kunde låta flera spelare luftas. Sävehof vann till slut med 28–12 och nu är det matchboll. Vinst på onsdag och laget är klart för SM-finalen som spelas i Malmö den 27 maj.

– Vi gör ett fantastiskt bra jobb i dag. Bra beteenden och vi ger aldrig upp. Skuru krigar hela matchen igenom och trycker på allting även i andra halvlek. De kommer vara mer taggade än någonsin på onsdag.

Detta kan ha varit din sista match i Partille Arena. Hur känns det?

– Det är inget jag tänker på faktiskt men det är ju lite vemodigt om det blir så, helt klart, säger Johanna Bundsen som flyttar till Köpenhamn nästa säsong.

I det första kvartsfinalmötet i European League bjöds det på..