Sök nu till höstens antagning >>>

Handbollsgymnasiet med specialidrott Handboll har funnits sedan 2003. Sedan dess har verksamheten utvecklats och från hösten 2008 blev gymnasiet certifierat genom Svenska Handbollsförbundet (NIU). Detta innebär att verksamheten är kvalitetssäkrad inom de ramar och krav som ställs inom Svensk Handboll. Du kan kombinera NIU-handboll med skolans alla program. Partille Gymnasium är en kommunal gymnasieskola och kan erbjuda en del resurser utanför lärare och instruktörer. Vi tänker då på SYV, skolsköterska, kurator samt att vi har sjukgymnastik kopplat till oss.

Partille Gymnasium samverkar med IK Sävehof och mycket av verksamheten samplaneras med klubben, men även individens egna kvällsaktiviteter. Detta för att kunna optimera effekten för din individuella utveckling. Vi är även öppna för spelare som spelar i andra klubbar än IK Sävehof.

Vi har fokus på individens teknikträning och fysik, men också teoretiskt kunnande inom kost, träningslära, matchanalys och ledarskap. Här får du även arbeta mycket med din mentala inställning för att bli en vinnare och nå elit. Vi använder kursen tränings- och tävlingslära, tillsammans med våra andra idrotter för att verkligen få en fördjupning kring de delar som är gemensamma för våra idrotter. Det handlar då om kost- och näringslära samt hur du lär dig träna alla delar du behöver för att prestera. Vi berör även skador och hur du förbereder dig för tävling på bästa sätt. Redan när du kommer som ny elev på hösten i åk 1 lär vi oss praktiskt hur man lagar några ”enkla” maträtter. Självfallet får du frukost på skolan efter morgonpasset. Vi erbjuder också, mot självkostnadspris, ett middagspaket om du inte känner att du vill laga mat hemma varje dag.

Inom den sociala biten vill vi skapa trygghet och kamratskap som grund för att du ska kunna växa till en elitspelare och människa inom den lagidrott som vi utövar.

Vår ambition är också att ge dig så mycket av baskunskaper och ledaregenskaper som gör att du även kan se dig i rollen som en framtida handbollsledare, domare, eller inom föreningslivet.

Handbollsgymnasiet har mycket välutbildade och erfarna instruktörer inom handboll och fysiologi, samt har tillgång till de elit- och landslagsspelare IK Sävehof har med herr- och damlaget.

Vi tränar samtliga praktikpass i den nya moderna Partille Arena, samt i den exklusiva och fräscha gymanläggningen Improve Health.

Redan när du kommer första veckan ligger ett träningskitt och väntar på dig. Du har en elevhandledare som hjälper dig till rätta i skolmiljön och vi erbjuder boende för hela gymnasietiden.

Är du intresserad av att veta mer om Partille Handbollsgymnasium när det gäller handbolls- eller skolfrågor kontaktar du:

Kontaktperson Handbollsfrågor: Andreas Stockenberg, andreas@savehof.se

Kontaktperson skolfrågor: Magnus Garå, magnus.gara@partille.se 0702-800938