CSR-projekt
– Internationellt, nationellt och lokalt

 Corporate Social Responsibility (CSR) innebär ett socialt ansvar. Det vill vi, både på och utanför plan. Sävehof är i sig, med 1500 ungdomar och ledare, ett av Sveriges största CSR-projekt. Räknar vi därtill in Partille Cup med 20000 deltagare från ett 50-tal länder kanske rentav i topp i världen.

Vi vill fostra goda samhällsmedborgare och skapa förståelse med vänskap över gränserna. Våra partners delar vår värdegrund.

Sävehof står för

  • Jämställd idrott för kvinnor och män, flickor och pojkar
  • Bredd- och elitsatsningar.
  • Inga utslagningar, bara uttagningar.
  • Verksamhet i nationell och internationell miljö

Handboll för Alla

Sävehof startar som en av de första klubbarna Handboll för Alla som en del av ordinarie verksamhet och är en gående handboll riktad till barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.

Hela familjen är välkommen för att träffas och utbyta erfarenheter. Du som är i behov av assistenthjälp ser till att den finns med som stöd under träning. Handboll för Alla i Sävehofs regi omfattar en grupp för 7-12 år och en grupp för 13 år och äldre, båda grupperna med både pojkar och flickor.

Fokus för Handboll för Alla laget är att träna handboll, utvecklas fysiskt, skapa gemenskap och inkludering. Denna grupp av spelare skall känna att de är med i klubben precis som alla andra lag. De som är med skall utvecklas både fysikst och växa som individer. Detta gör vi genom att träna tillsammans i de båda åldersgrupperna, genom att gå tillsammans och titta på A-lagen och ha utbyte med andra Sävehoflag. Det senare kan t.ex. vara att besöka andra lags tränare och bjuda in andra lag till våra träningar.

Vi samarbetar med Svenska Handbollsförbundet för att utveckla handboll för denna grupp. Du kan läsa mer om detta på svenskhandboll.se/spelahandboll

När startade vi?

Handboll för Alla startade upp den 28/9 2016.

När börjar träningarna 2017/2018?

Träningarna drar igång i 30/8 kl. 16:00-17:30 i Partille Arena hall B.

Dunross

Alla ungdomar ska få ha möjlighet att deltaga på lika villkor utan utslagning. Läs mer här >>>

Stadsmissionen

Vi bjuder årligen in 50-talet hemlösa till elitseriematch med förtäring och klubbens T-shirt.

Kvibergs HK

En ny klubb som vi startat upp för att sprida handbollen i Göteborg.

Sävehofs reseprogram

Ett gediget reseprogram för klubbens ungdomar med utbyten mellan länder.

Prové – attityd

I samarbete med Prové – attityd vi vill påverka barn och ungdomars attityder och ge bättre förutsättningar för ett gott och friskt liv genom att bidra till en sund värdegrund i vår förening.

Östhjälpen

Sävehofs stolthet! Eller kanske rättare sagt ett verk av två tidigare framlidna Sävehofare.